Genel Başkan Uğur "Kafeci Esnafı Zor Durumda"

Tüm Kafeciler ve Organizasyoncular Derneği Genel Başkanı Yusuf Uğur, kafeci esnaflarının zor durumda olduğunu belirterek, AVM'ler için uygulanacak olan esnemelerden yararlanmak istediklerini ifade etti.

Genel Başkan Uğur "Kafeci Esnafı  Zor Durumda"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Esnaflarının sıkıntılarını çözmek amacıyla kurulan Tüm Kafeciler ve Organizasyoncular Derneği Genel Başkanı Yusuf Uğur bir basın açıklaması yaparak yetkililere seslendi.

Genel Başkan Uğur yaptığı açıklamada, kafeci esnaflarının zor durumda olduğunu belirterek, AVM'ler için uygulanacak olan esnemelerden yararlanmak istediklerini ifade etti.

Uğur açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Tüm Dünyamızı tehlikesi altına alan Korona virüs Ülkemizde de etkisini gösterdiği günden bu yana üyelerimiz yasaklara uyarak işletmelerini kapatmıştır.

Elazığ geneli 252 Kafe, 53 Organizasyoncu,65 düğün salonu olmak üzere 370 işletme bulunmaktadır.

Yüzde 40’nı SGK’lı yapabilecek kazancı olan işletmelerimizin günlük yevmiye sistemiyle çalışan ve işletmelerin yüzde 60’lık kısmına sahip olan SGK’sız personel işletmeler ortalamasına göre 5 kişi olarak belirlenmiştir.

Buna göre diğer İş dallarıyla beraber 1850 kişi ve bunların aile bireyleri vs derken bu sayı 3700 kişi olmaktadır.

Bu kişiler İŞKUR’dan ne işsizlik nede kısa çalışma ödeneği almaksızın yaklaşık 2 aydır mağdur olarak çıkmazın içine girmişlerdir.

Bu sayı sadece bahsi geçen işletmeler içindir.

İşverenler ise malum insafsız mülk sahiplerine kira, açık hesap çalışan tedarikçi firma ödemeleri, çeşitli giderler, çek ve senet ödemeleri derken etkili bir çıkmaza girmişlerdir.

Bu gün açılacağı duyurulan AVM’ler gibi bizimde sektörel olarak sıkı önlemler alarak hizmete başlamamız sağlanmalıdır.

Sizin nezdinizde buradan yetkililere sesleniyorum en azından tarih belirlenerek yetkili ağızlardan bunun duyurulmasını şahsım ve tüm üyelerim adına istemekteyim."