İftiralar Ellerinde Patladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın mütevelli heyeti başkanı olduğu T3 Vakfı'na 41,1 milyon lira para aktardığı iddiasının asılsız olduğu mahkeme kararıyla tescillendi. İddianın sahibi Yeniçağ gazetesi köşe yazarı Orhan Uğuroğlu T3 Vakfı'na 15 bin lira tazminat ödeyecek.

İftiralar Ellerinde Patladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SİHA’ları üreten Baykar Makina’nın teknik müdürü Selçuk Bayraktar, "T3 Vakfı’na İBB’den tek kuruş dahi para aktarıldığı iddiası iftiradır” diyerek bu haberlere tepki göstermiş ve yargıya başvuracaklarını söylemişti. CHP’li Veli Ağbaba yalanlamalara rağmen asılsız iddiaları günlerce gündemde tuttu. Bunun üzerine Bayraktar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çağrı yaparak Ağbaba’yı tekzip etmesini istedi. İmamoğlu sonunda "İBB para aktardı mı, aktarmadı mı? Bu işin içinde T3 yok, doğru. Zaten mahkeme bunu sordu. Para aktarıldı mı? Hayır dedik" diyerek para aktarılmadığını ifade etti. Mahkeme son noktayı koydu ve iddiaların iftira olduğunu tescilledi.
Cumhuriyet tekzip yayınladı
Bir iftira skandalı da Cumhuriyet gatetesinde patladı. 31 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ı hedef alan gazete, tazminat ödememek için tekzip yayınlamak zorunda kaldı. Bugün cevap ve düzeltme metnini manşetine taşıyan Cumhuriyet gazetesi "Bilal Erdoğan'ın şanslı arkadaşı" haberini büyük puntolarla tekzip etti. Gazeteler, haberlerine gelen cevap ve düzeltmeleri aynı sayfa ve puntolarla yayınlamak zorunda. Aksi halde tazminatla karşı karşıya kayabiliyor. Cumhuriyet, yayınından doğacak tazminatı göze alamadığı için tekzibi yayınlamak mecburiyetinde kaldı.