İz Bırakan Başkan Şahin Şerifoğulları!

Elazığ'da 11 ana başlıkta 100 projeyi hayata geçireceklerini söyleyen Belediye Başkanı Şerifoğulları, kentin içinde bulunduğu sıkıntılı sürece rağmen verdiği sözün arkasında duruyor. 

İz Bırakan Başkan Şahin Şerifoğulları!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göreve geldiği günden bu yana Elazığ için gece gündüz çalışan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, seçim döneminde vadettiği projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. 

Deprem nedeniyle zor bir süreçten geçen Elazığ'da depremzelerin sorunlarının çözümü ve şehrin yeniden imarı için yoğun çaba harcayan Başkan Şerifoğulları, bir yandan da Elazığ'ın vizyonunu değiştirecek çalışmaların takipçisi oluyor. 

Elazığ'da 11 ana başlıkta 100 projeyi hayata geçireceklerini söyleyen Başkan Şerifoğulları, kentin içinde bulunduğu sıkıntılı sürece rağmen verdiği sözün arkasında duruyor. 

Başkan Şerifoğulları'nın hayata geçrdiği vizyon projelerden bazıları şöyle: 

15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI YERALTI OTOPARKI VE MEYDAN DÜZENLEME PROJESİ İNŞA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Şehrimizin kimliğine değer kazandıracak ve şehir merkezimizin en önemli ihtiyaçlarının başında yer alan otopark ihtiyacını gidermeye önemli katkılar sağlayacak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenleme Projesi inşa çalışmaları başlatıldı. 

Proje kapsamında, yıkımı gerçekleştirilen eski SGK binasının bulunduğu alan ile birlikte toplam 7.000 metrekare kapalı alana sahip, iki katlı, 224 araç kapasiteli yeraltı otoparkı inşa edilecek. 

Modern teknoloji ile donatılacak otopark alanında vatandaşlar boş yer aramak için ekstra zaman harcamaya gerek kalmadan elektronik yönlendirme sistemi ile araçlarına park edebilecek. Elektronik ‘Dolu-Boş’ sistemi sayesinde araçlarını park etmek isteyen vatandaşlara kaç araçlık park alanı olduğu gösterilecek. Otopark bünyesinde ayrıca oto yıkama alanı yer alacak. 

Yeraltı otoparkı olarak inşa edilecek eski SGK binasının bulunduğu alanın üst kısmı ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Kapalıçarşı ile bütünlük oluşturacak şekilde yeni bir yaşam alanı olarak düzenlenecek. Projenin devamında ise Kapalı Çarşı, Saray Cami ve çevresindeki sokaklarda da sağlıklaştırma çalışmaları gerçekleştirilerek şehrin merkezine yepyeni bir vizyon kazandırılacak. 

Meydan olarak düzenlenecek 11.000 metrekarelik alanın yaklaşık 7.000 metrekaresinde andezit ve bazalt gibi doğal taşlarla peyzaj düzenlemesi gerçekleştirilirken, 4.000 metrekaresi ise yeşil alan olarak düzenlenecek. Organik ürün satışlarının yapılacağı satış ünitelerinin yer alacağı meydanda, oturma alanlarının üzeri ise yarı şeffaf elemanlarla örtülerek yağmur/güneş gibi fiziksel çevre faktörlerinin kontrolü sağlanacak. Meydan, kuru havuz, süs havuzları ve lazerli ışık gösterileri ile şekillendirilerek hizmete sunulacak.

ELAZIĞ ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ İNŞASI BAŞLADI
Elazığ şehirlerarası otobüs terminal binası inşa çalışmaları başladı. Mevcut haliyle şehrin ihtiyacına cevap veremeyen ve şehrin uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu şehirlerarası otobüs terminal binası, Elazığ Belediyesi tarafından şehrin gelecek vizyonuna değer katacak bir konseptle yeniden inşa ediliyor. Güney Çevreyolu üzerinde inşasına başlanan yeni otobüs terminal binası, 8.226 metrekare kapalı alana, 6.556 metrekare yarı açık alana sahip olacak.
Terminal binası bünyesinde 42 adet bilet gişesi, 18 adet dükkan, 2 adet restoran-kafe, büfe, bay-bayan wc, abdesthane, duş ve mescitler, şoför dinlenme odaları, çocuk oyun alanları ve 49 adet peron yer alacak. 

KENT MEYDANI 
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın vizyon projeleri arasında yer alan Kent Meydanı Projesi (Ahmet Aytar Meydanı, Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Öğretmenevi Meydanı ve Cemiloğlu Parkı Yeşil Alan Düzenleme Çalışması) 2021 yılında başlatılacak. Tarihi Öğretmenevi ile yeni Valilik binası arasında kalan alan, Cemiloğlu Parkı’nı da kapsayacak şekilde kent meydanı olarak düzenlenecek. 

Proje kapsamında yaklaşık 38.000 metrekare açık alan düzenleme çalışması gerçekleştirilecek ve alanın yaklaşık 22.000 metrekaresinde sert peyzaj düzenlemesi, 16.000 metrekarelik kısmı ise yeşil örtü çalışması gerçekleştirilecek. Şehre yepyeni bir nefes kazandıracak proje kapsamında meydan, su ögeleri, kuru havuz (su oyunları), süs havuzları ve lazerli ışık gösterileri ile donatılacak, şehri yansıtan simgesel bir çalışma gerçekleştirilecek. 

Proje kapsamında ayrıca şehrin otopark ihtiyacına çözüm amacıyla toplamda 22.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı, toplam 900 araç kapasiteli modern yer altı otoparkı inşa edilecek. 

ELAZIĞ BELEDİYESİ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ İNŞA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Engelli bireylerin yaşam kalitesini artırarak sosyal yaşamda aktif olacakları bir yaşam alanı olarak şehre kazandırılacak Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi inşa çalışmaları devam ediyor. Engelsiz Yaşam Merkezi, toplam 1298,53 m² alan üzerine 6175 m² kullanım alanına sahip olacak.

7 katlı olarak inşa edilen merkez bünyesinde; 100 kişilik sinema salonu, 2 adet çok amaçlı oda, 80 kişilik eğitim ve konferans salonları, mescitler, kütüphane ve okuma salonları, acil müdahale odası, toplantı odaları, 5 adet bilgisayar odası, müzik atölyesi, yağlı boya atölyesi, resim atölyesi, satranç odası, 3 adet işaret dili ve eğitim odaları, 4 adet oyun odaları, 2 adet psikolojik danışmanlık odaları, 22 adet idari birim odası, 15 adet derslik, 7 adet danışman odası, 7 adet aile eğitim odası, 2 adet kantin, çay ocağı-mutfaklar, personel odaları, arşivler, depolar ve 25 araçlık otopark yer alıyor. Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi, Elazığ Belediyesi Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi ile Gençlik Merkezi de hizmetlerini bu binadan yürütecek. 

“Engelsiz Yaşam Merkezimizin ruhunda sevgi ve insan onuruna yakışır hizmet anlayışı yer alacak.” diyen Başkan Şerifoğulları, “Engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini artırmayı, onların sosyal yaşamda daha fazla yer almalarına katkı sağlamayı kendimiz için öncelikli bir ödev kabul ediyoruz. Engelli kardeşlerimizin yaşamlarına kazandıracağımız her bir artı, en büyük mutluluk kaynağımızdır. Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezimiz engelli kardeşlerimizin hayallerine, umutlarına açılacak önemli bir kapı olacaktır.” dedi. 

MİNİ TERMİNAL BİNASI İNŞASI YÜKSELDİ
Komşu iller ve ilçeler arası ulaşımının sağlandığı Mini Terminal binası mevcut yerinde toplam 7.500 metrekare alan üzerinde, 1.329 metrekare inşaat alanına sahip olacak şekilde yeniden inşa ediliyor.

Akpınar Mahallesi’nde inşa çalışmaları ilerleyen ve bu yıl hizmete sunulacak Mini Terminal binası, bünyesindeki güvenlik-danışma, emanet odası, bekleme salonu, kafeterya, yönetim ofisi, 6 adet bilet satış ofisi, personel odası, şoför dinlenme odası, 10 adet yarı açık peron, 55 adet üstü açık peronuyla son derece modern ve ihtiyacı karşılayacak bir yapıya sahip olacak. 
Mevcut haliyle ihtiyacı karşılayamayan Mini Terminal binasının yeniden inşa edilmesinin ardından çevre iller ve ilçeler arası ulaşım bağlantısına kalite ve konfor kazandırılmış olacak. 

ELAZIĞ FUAR VE KONGRE MERKEZİ 
Türkiye'nin ilk konsept projelerinden biri olan Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi inşa çalışmaları ilerliyor. 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın vaatleri arasında yer alan proje Kültür Park yerleşkesi yanında yer alan lokasyonda inşa ediliyor. 

Toplam 25 bin metrekare alan üzerinde, 17 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi bünyesinde; toplam 6 bin metrekare kapalı fuar ve sergi alanı, iki adet 108 kişilik, bir adet 120 kişilik, bir adet 360 kişilik çok amaçlı salon, üç adet toplantı salonu, fuaye alanı, restoran, kafeterya, ofisler, 145 araçlık kapalı, 55 araçlık açık otopark yer alıyor. 

Tam bir kompleks yapı kimliğinde olacak fuar alanı, ulusal ve uluslararası fuar organizasyonlarına ev sahipliği yaparak, şehir ticaretinin gelişmesi ve dünya pazarlarına açılabilmesine olanak sağlayacak. 

Elazığ’ın geleceğine değer katan çalışmaları bir bir hayata geçirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Attığımız her adımda şehrimizi markalaştırmayı hedefliyoruz. Şehrimizi markalaştıracak önemli bir yatırım olan ve şehrimizin gelişimi açısından önemli bir ihtiyaç teşkil eden Fuar ve Kongre Merkezi şehrimizin ekonomisi ve ticari yaşamının gelişimine değerli katkılar sağlayacaktır. Elazığ’ımızın önemli bir ihtiyacı olan fuar alanını hızla şehrimize kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Elazığ’ımız doğal, tarihi, kültürel ve ekonomik açıdan sahip olduğu zenginliklerle bölgesinde fark oluşturan ve hatta bir adım öne geçen kapasiteye sahiptir. Yeraltı zenginlikleri, tarımsal üretimdeki özel statüsü, binlerce yıllık tarihi geçmişin izlerini taşıyan turizm potansiyeli, kültür ve sanat birikimi ile tam bir cazibe merkezidir.

Şehrimize kazandıracağımız fuar alanı, sahip olduğumuz bu potansiyelin harekete geçmesine katkı sağlayacak, şehrimizin sosyal ve kültürel hayatını zenginleşmesine, şehrin ticaretinin gelişmesine değer katacaktır. Fuar alanını şehrimize kazandırdıktan sonra inanıyorum ki Elazığ’ımız fuarcılık noktasında hızla markalaşacaktır.” diye konuştu.

BALAKGAZİ PARKI VE CAM SEYİR TERASI TAMAMLANDI
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın vizyon projeleri arasında yer alan Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terası Projesi tamamlandı.

Dört bin yıllık köklü geçmişini bağrında yaşatan, tarihi kimliğiyle güçlü turizm potansiyeline sahip olan ve bu birikimiyle UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne adını yazdıran tarih ve medeniyetler merkezi Harput, yepyeni bir simgeye kavuştu. 
Tarihi kimliğiyle geleceğin turizm merkezi olma yolunda ilerleyen Harput’ta, şehre hâkim bir noktada hayata geçirilen proje kapsamında, Balakgazi Parkı önündeki kayalıklar üzerine, 220 m2 zemine sahip cam seyir terası inşa edildi. Toplam 5 bin 800 m2’lik alanda ise komple bir çevre düzenleme ve peyzaj çalışması gerçekleştirildi.

Alan; havuzları, kameriyeleri, çocuk oyun alanları, dekoratif aydınlatma çalışmaları, otoparkları ile tam bir cazibe merkezi kimliği kazandı.   

ELAZIĞ BELEDİYESİ GÜMÜŞKAVAK MAHALLESİ EK HİZMET BİNASI İNŞASINDA SONA GELİNDİ
Elazığ Belediyesi tarafından vatandaşa sunulan hizmet kalitesini artırmak adına Gümüşkavak Mahallesi’nde yapımına başlanan ek hizmet binası inşa çalışmalarında sona gelindi. 
İnşa çalışmalarına 2020 yılında başlanan ve toplam 870 metrekare kullanım alanına sahip olacak ek hizmet binası bünyesinde; bay-bayan spor salonları, soyunma odaları, kurs salonları, hizmet ofisleri, ticari ofisler yer alacak. 

KAPALI ÇARŞI YEPYENİ BİR KİMLİK KAZANDI
Elazığ ticaretinin nabzının attığı, sadece Elazığlıların değil şehir dışından gelen konukların da yoğun olarak ziyaret ettiği Kapalı Çarşı, Elazığ Belediyesi tarafından100 günde tamamlanan restorasyon çalışmalarıyla yepyeni bir kimlik kazandı. 1928 yılından beri hizmet veren, günün her vaktinde kalabalık ve hareketli olan tarihi çarşı bünyesindeki 116 dükkânın dış cephesinde tek tip ahşap kaplama gerçekleştirildi, tabelalar tek tip olarak düzenlenerek görüntü kirliliği giderildi. Kaldırım yenileme, çatı tadilatı ve aydınlatma gibi çalışmalarla güçlendirilen çarşı, 7 adet kapısıyla 7/24 güvenli konuma getirildi.

Elazığ yöresine özgü badem şekeri, pekmezi, tel tel kadayıfı, tulum peyniri, orciği, Ağın Leblebisi gibi pek çok yöresel lezzetin tezgâhları süslediği, çeşit çeşit baharat kokularının kendine çektiği tarihi çarşı şimdilerde ziyaretçilerini daha büyük bir gururla ağırlıyor. 

KENT-KÖY PROJESİ’NDE SONA DOĞRU 
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın vaatleri arasında yer alan ve köy yaşamıyla kent yaşamının kompozisyonundan oluşan Kent-Köy Projesinde sona gelindi. 
Çayda Çıra Mahallesi’nde özellikle çocukların doğal yaşamı tanıma ve yaşama fırsatı yakalayacakları Kent-Köy yaşam sahasında, köy yaşamının donatılarının yer aldığı bir ada yer alacak, adanın çevresi ise kent yaşamının donatılarıyla şekillenecek.
Toplam 45.211 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Kent-Köy projesi, 42 bin metrekarelik bitkisel peyzaj alanı, 3 bin metrekarelik yapısal peyzaj alanı, 527 metrekarelik yapı alanı şeklinde tasarlandı. 

Köy yaşamının şekilleneceği etrafı dere ile çevrelenen ada üzerinde, köy meydanı, köy kahvesi, köy bakkalı, mescit, köy çeşmesi, su kuyusu, yel değirmeni, su değirmeni, küçük ölçekli kümes ve fide serası yer alıyor. Adanın kuzeyinde hayvancılık, güneyinde ise tarımsal faaliyetlere yer verilecek. 

Adanın etrafındaki bölümlerde ise kent yaşamının birer parçası olarak eğlenme, dinlenme ve sportif faaliyetlere olanak sağlayan 465 metre uzunluğunda gezinti yolu, 780 metre uzunluğunda koşu parkuru, 795 metre uzunluğunda bisiklet yolu, köprü, iskeleler ve oturma üniteleri yer alıyor. 

Türk tarihindeki dört önemli dönem olan, Orhun, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerini temsil eden dört ana giriş kapısının yer aldığı yaşam alanında, ziyaretçiler için ise 100 araçlık otopark alanı oluşturuluyor. 

ŞEHRİN DOĞUSU YENİ YAŞAM ALANINA KAVUŞTU 
Ulukent Mahallesi Kanal Yanı Çevre Düzenlemesi ve Park Yapım Projesi tamamlandı, şehrin doğusu yepyeni bir yaşam alanı kazandı. 

Proje toplam 37.000 metrekare alan üzerinde hayata geçirildi. Proje kapsamında ilk olarak 920 metre uzunluğundaki kanalda ıslah çalışması yapıldı, ardından da kanal çevresinde 1.800 metre uzunluğunda perde duvar çalışması gerçekleştirildi. 

Kanal ve çevresindeki çalışmaların ardından ise çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarına başlandı. Alan, toplam 27.000 metrekare yeşil alan, 248 metrekare çocuk oyun alanı, 84 metrekare fitness alanı, 1.760 metrekare bisiklet yolu, 2.768 metrekare gezinti yolu ile piknik masaları ve barbekülerle donatılarak yepyeni bir kimlik kazandı.  

Şehrin doğu kesimine prestijli bir yaşam alanı olarak kazandırılan projenin tamamlanmasıyla, vatandaşlar aileleriyle birlikte rahat, huzurlu, keyifli ve güvenli vakit geçirebilecekleri bir dinlenme alanına kavuştu. 

YENİ YOLLARLA TRAFİK AKIŞINA KONFOR 
Elazığ Belediyesi trafik akışını rahatlatmak, yolların kalitesini ve standardını yükseltmek, daha modern ve güvenli ulaşım olanağı sağlamak amacıyla yol yapım, bakım-onarım ve alternatif yol çalışmalarını sürdürüyor. 

Yürütülen çalışmalar doğrultusunda yeni yollar hizmete sunulurken, mevcut yollarda yenileme ve genişletme çalışması, bozuk yollarda da rehabilitasyon çalışması gerçekleştiriliyor. Pandemi sürecindeki kısıtlamaları fırsat olarak değerlendiren Elazığ Belediyesi şehrin ana arterlerinde yenileme ve onarım çalışması gerçekleştirirken, yeni yol çalışmalarını da kesintisiz sürdürüyor.
 
TRAKTÖRCÜLER SİTESİ
Elazığ Belediyesi tarafından mevcut terminal binası yanında bulunan alanda Traktörcüler Sitesi oluşturulacak. 2021 yılı içerisinde hayata geçirilecek proje, yaklaşık 13.600,00 metrekare arazi üzerinde, toplam 6.112,50 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Son derece modern bir yapıya sahip olacak Traktörcüler  Sitesi bünyesinde; dükkânlar, kafeterya, mescit, açık otopark alanı, güvenlik binası ve yeşil alanlar yer alacak. Traktör satışı için tasarlanan dükkânlar kapalı ve yarı açık alan olarak düzenlenecek. 

Şehirde dağınık halde hizmet sunan traktörcü esnafının modern bir yapıya sahip tek çatı altında toplayacak olan projeyle, şehir merkezindeki görüntü kirliliği de giderilmiş olacak.