Kaymakam Güder, Bir Projeyi Daha Hayata Geçirdi

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde bulunan Urartu Mağaraları, Kaymakam Mehmet Güder'in girişimleriyle turizme kazandırılıyor.

Kaymakam Güder, Bir Projeyi Daha Hayata Geçirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder koordinesinde hazırlanan ve Fırat kalkınma Ajansı tarafından onaylanan "Urartu Mağaraları Turizme Açılıyor" projesinin imza töreni gerçekleştirildi. 

Tunceli Valiliğinde düzenlenen törene Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder ve FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu katıldı.
 

Düzenlenen imza töreninde açıklamada bulunan Kaymakam Güder, Urartu Mağaralarının ilçe turizmi için tarihi bir dönüm noktası olacağını belirterek, "‘Urartu Mağaraları Turizme Açılıyor!’ projemizin imza törenini gerçekleştirdik. En başından beri destekleriyle yanımızda olan Valimiz Sayın Mehmet Ali Özkan’a, Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulunun değerli üyelerine, Ajans Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu’ya İlçemiz ve tüm Çemişgezekliler adına yürekten şükranlarımı sunarım." dedi. 

Hayata geçirilecek proje kapsamında bakımsız ve ulaşımı her geçen gün hayati açıdan daha çok risk taşıyan tarihi mağaraların ulaşımının kolaylaştırılması amacıyla Tağar çayı üzerine asma köprü, yürüyüş yolu, dekoratif aydınlatma, iç ve dış düzenlemeler yapılacağı aktarıldı.