'Konteyner Kent Kaldırılmamalı!'

İlimizde bulunan Konteyner kentlerin kaldırılması kararı ile ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, hak sahibi vatandaşların evlerini teslim almadan konteyner kentlerin kaldırılmaması gerektiğini söyledi.

'Konteyner Kent Kaldırılmamalı!'

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, konteyner kentlerin valilikler tarafından tebligat gönderilerek on beş gün içerisinde boşaltılması kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

2020 ve 2023 yılında yaşanan depremlerin ardından konteyner kentlerin hızlı bir şekilde kurulmasının doğru bir karar olduğunu söyleyen Milletvekili Gürsel Erol, sığınacak yerleri olmayan vatandaşlar için konteyner kentlerin oldukça önemli olduğunu ifade ederek: “Elazığ geçmişten bugüne kadar 2 büyük deprem yaşadı. 2020 ve 2023 depremleri sonrası vatandaşların geçici barınma sorunlarını çözmek için konteyner kentler oluşturuldu. Ve bu alanlar kurulurken vatandaşların geçici de olsa barınma sorununa yönelik bir tedbir olarak yapıldı ve o süreçte bakıldığında devletin anlık alması gereken uygulamayla ilgili memnuniyet yaratmıştı.” dedi.

"DOĞRU BİR KARAR DEĞİL"
Milletvekili Erol, Valilikler tarafından konteyner kentlerin kaldırılmasına ilişkin vatandaşlara tebligat gönderilmesinin doğru bir karar olmadığını söyleyerek, hak sahibi vatandaşların evlerini teslim almadan konteyner kentlerin kaldırılmaması gerektiğini kaydederek; “bugün aldığımız habere göre konteyner kentleri valilikler kanunlar ve yönetmelikten kaynaklı tebligat yaparak boşaltılması gerektiği konusunda orada barınan hemşehrilerimize tebligatlar gitmiş ve 15 gün süre verilmiş. Kanunların olması ve bundan kaynaklı vatandaşı mağdur etmeyi gerekçe göstermeyi doğru bulmuyorum. Kanunlar bu süreyi planlamış olabilir ama sonuçta vatandaşın hala sorunları çözülmüş değil, yıkılan evleriyle ilgili bir hak sahipliğinin verilmesi ve evlerinin verilmesiyle ilgili süreç tamamlanmadığı için konteyner kentlerde oturuyorlar. Bunu kanuni gerekçe gösterek bu konteyner kentlerin boşaltılmasını doğru bulmuyorum vatandaşlarımızın çaresiz kaldığı için orada oturduğunun bilinmesi gerektiğini düşünerek, ilimizin valisinden ve ilgili bürokratlardan ve milletvekillerimizden beklentimiz bu konuyu mecliste de gündeme getireceğim, oradaki boşaltmanın acilen durdurulması ve kalıcı konut sorunu çözüldükten sonra konteynerlerin kaldırılması gerektiğini düşünmekteyim herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi.