Koronavirüse Karşı Beslenme Önerileri!

Diyetisyen Ayşegül Keskinkılıç, bağışıklığı güçlü olan hastaların koranavirüs salgınını daha kolay atlattığının bilimsel bir gerçek olduğunu söyledi. 

Koronavirüse Karşı Beslenme Önerileri!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm dünyayı tehdit eden ve ölümlere neden olan Koronavirüse karşı henüz bir tedavi bulunamadı.

Hastalığın bulaş riskini azaltmak için toplumsal ve bireysel birtakım önlemler alınsa da tehlike her geçen gün artıyor. 

Sancılı geçen bu süreçte maske, mesafe ve hijyer kuralları koruyucu önlem olarak etkinliğini sürdürse de 'salgına yakalananların neler yapması gerektiği' sorusu cevabını arıyor. Uzmanların yaptığı araştırmalara göre, bağışıklık sistemini güçlendirerek koronavirüsten korunmak mümkün. 

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLÜ OLANLAR HASTALIĞI KOLAY ATLATIYOR
Diyetisyen Ayşegül Keskinkılıç, yaptığı açıklamada, bağışıklığı güçlü olan hastaların koranavirüs salgınını daha kolay atlattığının bilimsel bir gerçek olduğunu söyledi. 

Bağışıklık sistmeninin hastalıklara karşı vücudu koruduğunu ve hastalığı etkisiz hale getirdiğini belirten Keskinkılıç, bağışıklığın koronavirüse karşı da etkili bir savunma yöntemi olduğunu ifade etti. 

Bağışıklık sistemini güçlü tutabilmenin en etkili yolunun düzenli uyku ve sağlıklı bir beslenme modeli olduğunu anlatan Keskinkılıç, "Evde tedavi yönteminin arttığı bu süreçte evlerde dayanıklı ve besin içeriği kaliteli gıdaları 14 günlük karantina döneminde bulundurmak önem taşımaktadır. Besinlerin protein , vitamin ,mineral ve posa içeriğinden zengin olmasına dikkat etmeli, enerjimizi ve motivasyonumuzu üst seviyede tutacak gıdalara da yer vermeliyiz." dedi. 

Hastalık sürecinde alınması gereken gıdalara değinen Keskinkılıç, özellikle Antiviral lavanta çayı, Dağ kekiği, Zencefil, Zerdeçal, A-D ve C vitamini içeren sebze ve meyvelerin tüketilmesini önerdi. 

KARANTİNADA KİLO ALMANIN ÖNÜNE GEÇİN!
Karantina sürecinde kilo alınmaması gerektiğine dikkat çeken Keskinkılıç, "Bu süreçte bağışıklığımızı güçlendirmenin yanında kilo artışına sebebiyet verecek hazır işlenmiş gıdalar , çok tuzlu besinler, basit şeker, şekerli gıdalar , kızartmalar , gazlı içeceklerden uzak durmamız gereken bir dönem. Kilo kontrolü açısından oldukça önem taşıyan su tüketimine karantina döneminde de dikkat edilmeli su tüketimi günde 8-10 bardağın altına düşmemelidir. Açık havada yapılacak 45 dk- 1 saatlik egzersiz hem daha fit bir vücuda sahip olmamızı hem de ruhsal açıdan kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.