Mayıs Ayı İhracat Rakamları Açıklandı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 'Mayıs ayı ihracatımız geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 65,5 artış 16,5 milyar dolara yükselmiştir. Bu değer ile tüm yılların en yüksek ikinci Mayıs ayı ihracat değeri gerçekleşmiştir.' açıklamasını yaptı.

Mayıs Ayı İhracat Rakamları Açıklandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, mayıs ayı dış ticaret rakamları ile ilgili değerlendirmelerdu bulundu.
GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 65,5 ARTIŞ
Bakan Muş, "Mayıs ayı ihracatımız geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 65,5 artış 16,5 milyar dolara yükselmiştir. Bu değer ile tüm yılların en yüksek ikinci Mayıs ayı ihracat değeri gerçekleşmiştir." ifadelerini kullandı.

Mayıs ayında TL ile ihracat işlemlerimizi gerçekleştirdiğimiz ülke sayısı 179 olurken, TL ile yapmış olduğumuz dış ticaretin toplamı 13,5 milyar TL düzeyini aştı.

"Yıllıklandırılmış ihracat değerimiz ise 193,3 milyar dolar ile bugüne kadar gerçekleşen en yüksek 12 aylık ihracattır." diyen Bakan Muş, "İlk 5 ayda ihracatımızı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 38,3’lük artışla 85,2 milyar dolar seviyesine taşımış durumdayız." açıklamasını yaptı.
İTHALAT RAKAMLARI
Muş, ithalat rakamları ile ilgili, "Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 54 artarak 20,6 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir." değerlendirmesini yaptı.