Milletvekili Açıkkapı Duyarsız Kalmadı!

Elazığ Yeni Haber İnternet Gazetesi olarak gündeme getirdiğimiz 'Elazığ'daki Hazine Keşfedilmeyi Bekliyor' başlıklı haberin içeriğinde yer alan Palu Kalesinin arkeolojik kazılarına başlatılmasına yönelik habere duyarsız kalmayan ve anında cevap veren AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı 'baba ocağım Palu'da yürütülecek her türlü restorasyon ve koruma projesinde aktif olarak yer almaya, katkı sağlamaya devam edeceğim.' dedi.

Milletvekili Açıkkapı Duyarsız Kalmadı!

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ Yeni Haber İnternet Gazetesi olarak bugün gündeme getirdiğimiz “Elazığ'daki Hazine Keşfedilmeyi Bekliyor” başlıklı habere duyarsız kalmayarak, anında cevap verdi.

Haberde, Palu Kalesinin arkeolojik kazılarına başlaması için yetkililerin hareket geçmesi noktasında çağrıda bulunulmuş ve bu bölgenin turizme kazandırılması noktasında çalışmaların hızlandırılması vurgulanmıştı.

Bu amaçla ilk açıklama AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı’dan geldi. Açıkkapı, “Restorasyon projelerine hız kazandıracak ve bu konuda gerekli çalışmaları ivedilikle hayata geçireceğiz.” dedi. 

“ÖNEMLİ ADIMLAR ATMIŞ BULUNMAKTAYIZ”
Milletvekili Açıkkapı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bugüne kadar, kadim ilçemiz Palu’da, özellikle de tarihi Palu Kalesi’nde AK Parti döneminde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla önemli adımlar atmış bulunmaktayız. Ancak, bu çalışmaları yeterli görmüyoruz ve sürekli çalışılması gereken önemli bir konu olduğunun bilincindeyiz.  Palu’nun tarihi dokusunu korumak ve gelecek nesillere daha iyi bir şekilde aktarabilmek için restorasyona ihtiyaç duyan pek çok eserimiz var. Bu sebeple önümüzdeki dönemde de restorasyon projelerine hız kazandıracak ve bu konuda gerekli çalışmaları ivedilikle hayata geçireceğiz.” 

“BABA OCAĞIM PALU’YA KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİM”
Palu’nun tarihi zenginliklerinin sadece ilçe için değil, ülke içinde çok büyük bir önem taşıdığını belirten Milletvekili Açıkkkapı; “7000 yıllık kadim geçmişiyle Palu, tarihi zenginlikleriyle sadece ilçemiz için değil, ülkemiz için de büyük bir öneme sahiptir. Bizlere bırakılan bu tarihi mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması noktasında üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bu çerçevede, bu sorumluluk bilinciyle baba ocağım Palu’da yürütülecek her türlü restorasyon ve koruma projesinde aktif olarak yer almaya, katkı sağlamaya devam edeceğim.  Bu süreçte, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde olacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Elazığ Valimiz Sayın Numan Hatipoğlu ve Palu Kaymakamlığımız ile sürekli irtibat halinde çalışacağız. Tüm bu paydaşların katkılarıyla, Palu’nun tarihi dokusunu koruma hedefimize ulaşacağız. AK Parti olarak, bugüne kadar ilçemizde gerçekleştirdiğimiz restorasyon projeleriyle, tarihimize sahip çıktık ve tarihi mirasımıza restore ettiğimiz eserler  kazandırdık. Ancak bu çalışmaları yeterli görmüyor ve daha fazla gayretle çalışacağımızı ifade etmek istiyorum. AK Parti olarak Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte tüm Türkiye’de tarihimize ve tarihi mirasımıza hep sahip çıktık, hep destek çıktık.” dedi.

“EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”
Palu’yu hak ettiği noktaya taşımak için çabalarını her zaman artıracaklarını ifade eden Milletvekili Açıkkapı, açıklamasında; “Dün gösterdiğimiz samimi ve kararlı gayretleri bundan sonra da sürdürecek,  ayağa kaldırılması gereken tarihi yapıların yeniden hayat bulmasına katkı vereceğiz. Palu’muzun tarihinin gelecek nesillere aktarılmasına vesile olacak çalışmalarda bulunacak, ilçemize ve ilimize  katkı sunmaya devam edeceğiz.  Kadim ilçemiz Palu, zengin bir kültürel ve tarihi mirasa sahip. Bu mirası korumak ve geliştirmek için hep birlikte, el birliğiyle çalışacağız. Bizim için sürekli her Palu’lu hemşehrimizin kullandığı gibi  “Tarih Palu’dur, Palu Tarihtir.” Bu inançla hareket ederek, Palu’yu hak ettiği noktaya taşımak için çabalarımızı artıracağız. Tarihimizi koruyarak geleceğe yön vermek adına çıktığımız bu yolda, tüm Palu halkının desteğini arkamızda hissediyor ve bu birliktelik sayesinde başarıya ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.