Milletvekili Erol'dan Muhtarlara Ziyaret

Geçtiğimiz günlerde kamu kurumları müdürlerinden şikayetçi olduğunu basın açıklamasıyla duyuran Elazığ Muhtarlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Gülbasa'nın ziyaretçisi CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol oldu.

Milletvekili Erol'dan Muhtarlara Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Muhtarlar Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı ve üyelerle ile bir araya gelen Milletvekilli Erol, yapılan çalışmalar hakkından bilgi aldı.

Gülbasan "Sağolsun Valimiz Bizi Bugün Çağırdı"
 
Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Murat Gülbasan, “Biz muhtarlar olarak gerçekten mahallelerimizde devleti temsil eden kurumlarız. Vatandaşla, halkla sürekli iç içeyiz. Problemleri dinliyoruz. Birinci ağızdan dinliyoruz. O problemleri yetkili mercilere bildiren kişileriz. Bir nevi devletle millet arasında köprü oluyoruz. Tabi burada zaman zaman yalnız kalıyoruz. Sizde muhalefet milletvekilisiniz. Biz sizleri sürekli aramızda görmek istiyoruz. Bunu canı gönülden söylüyorum. Çünkü bazı yapamadığımız işleri en azından biz size söyleriz, siz mecliste gündeme getirirsiniz. Tabi biz ne kadar Elazığ’ı seviyorsak sizde Elazığ için mücadele ediyorsunuz. Bu partiler üzeri bir olaydır. Şehre yapılan bizim için önemlidir. Sizin için de aynı. Tabi sorunlarımız vardı. Geçen gün açıklamada bulunduk. Bugün sayın valimiz sağ olsun çağırdı, sorunlarımızı 1 hafta içerisinde gerekli müdürlüklerle birlikte toplantı yapıp gidereceğini söyledi. Ayrıyeten ona teşekkür ediyorum. Duyarlı davranışından dolayı. Tabi diğer milletvekillerimizi de sizin gibi bekliyoruz. En azından bizim mahallelerimizde ne oluyor? Sıkıntılar neler? Elazığ’da ne oluyor? Çünkü biz bir sivil toplum örgütüyüz. Bir tek mahalleden ibaret değiliz. Mahallelerimiz var, köy muhtarlarımız var, belde muhtarlarımız var. Buralarda ne oluyor ne bitiyor? Yanlış giden şey ney? Bunları bize sormalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Erol; "Sizi Dinlemeye Geldim"

Milletvekili Gürsel Erol da, “Sizin tespitlerinizi ve değerlendirmelerinizi yerinde dinlemeye geldim. Sahipsiz olmadığınızı, sizin gibi bu kentin sorunlarını benimde gündeme getirdiğimi, benimde sahiplendiğimi, doğru yönetim anlayışının bu olduğunu, bir kentte bir eksiklik, bir noksanlık, aksayan bir şey var ise sessiz kalıp bunu görmemezlikten gelmek yerine bunu demokratik kurallar içerisinde hukukun el verdiği ölçüde gündeme getirmek herkesin en doğal hakkıdır. Sonuçta sayın muhtarımızda sayın başkanımızda ifade etti; muhtarlık kurumu en ücra yerdeki yerleşim bölgesine devletin temsiliyet makamıdır. Yani muhtar sonuç itibariyle devleti temsil eder, kamuyu temsil eder, bürokrasiyi temsil eder ve aynı zamanda devletle yurttaş arasında bir köprüdür. Yani vatandaşın taleplerini, beklentilerini, sorunlarını tespit eder, bu sorunların çözümü ile ilgili de bürokraside ilgili makamlara götürmek gibi bir sorumluluğu vardır. Doğal olarak isteklerinizi, beklentilerinizi gündeme getirmek, kamuoyuna açıklamak sizin en doğal hakkınızdır. Bizim de bu konuda size desteğimizin tam olduğunu, bundan sonraki süreçte de bu konularda birlikte çalışmamız gereken, birlikte gündeme getirmemiz gereken konuları, bizim de takip edeceğimiz konusunda en ufak bir şüpheniz, endişeniz olmasın. İlimizin valisiyle görüşme yaptığınızı ifade ettiniz, ilimizin valisine de teşekkür ederim. Valinin bu duyarlı yaklaşımı da son derece önemlidir. Çünkü bir kentte biz milleti temsil ediyoruz ama vali bey direk hükümeti temsil eden kişi. O da bir icra makamının başı. Bu kentte sonuçta üst düzey yönetici. Onun da sizin açıklamanıza duyarlı davranarak sizleri çağırıp sorunlarınızı dinlemesi bence gerçekten önemli. Buradan vali beye de teşekkür etmek lazım. Ama bundan sonra da açıklama yapmadan da muhtarlarımızı bir araya toplayarak dönem dönem ara ara hatta gerekirse bizde eşlik ederiz o toplantılara. Genel olarak Elazığ’ın sorunlarını gündeme getirip bunlarla ilgili ne yapabiliriz konusunda ortak aklın geliştirilmesiyle ilgili birlikte hareket etmekte her zaman yarar görüyorum” şeklinde konuştu.