Milletvekili Erol: Fatura Ödemelerinin Ertelenmesi Çözüm Değil

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, elektrik ve doğalgaz faturalarının 3 ay ertelenmesinin çözüm olmadını söyledi. 

Milletvekili Erol: Fatura Ödemelerinin Ertelenmesi Çözüm Değil
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, elektrik ve doğalgaz faturalarının 3 ay ertelenmesinin çözüm olmadını söyledi. 

Milletvekili Erol, yaptığı açıklamada, Elazığ’da depremden etkilenen vatandaşların elektrik ve doğalgaz faturalarının 3 ay ertelenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandığını belirterek, "Bu karar sadece deprem nedeniyle iş yeri veya konutu yıkılan, orta hasarlı veya ağır hasarlı hale gelen tüketicileri kapsamaktadır. Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlere Yapılacak Yardımlara Dair Kanun kapsamında olan kentimizde, 6.8 büyüklüğünde yaşanan ve kentte tüm yaşamı olumsuz yönde etkileyen deprem sonrası şehrin tamamının yaralarının sarılabilmesi için kapsamın genişletilmesi gerekmektedir. Depremden büyük yara almış Elâzığ’ın tamamını kapsamayan bu karar, halkın beklentisini karşılar nitelikte değildir. Yaşanan acı olayda mağduriyetin kategorize edilmeden, orta hasarlı veya ağır hasarlı denilmeden Elazığ’ın tümünü kapsayacak şekilde giderilmesi yönünde adımlar atılmalıdır." dedi.

Milletvekili Gürsel Erol, erteleme kararının 3 ayı kapsayacak şekilde olmasının depremzedelerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesini mümkün kılmadığını ifade ederek; "Cumhurbaşkanı tarafından 1 yıla kadar alınan erteleme yetkisinin tek seferde 1 yıllık süreyi kapsayacak şekilde ilan edilmemiş, sadece 3 ayı kapsayacak şekilde açıklanmış olması deprem felaketini yaşamış vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi mümkün değildir." ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Erol, vatandaşların ertelenen fatura ödemelerini 3 ay sonra ödenmek zorunda kalacağını ifade ederek, "Elektrik işletmesi Devletindi. Türkiye'deki en büyük barajlardan biri Keban Barajı'dır, elektrik üretimi yapar. Keban Barajı nerededir? Elâzığ'dadır. Peki, şimdi bu halkın millî serveti olan işletmeyi özelleştireceksiniz, bir deprem olmuş, vatandaşın mağduriyeti var, elektrik parasının faizini şirkete ödemeyi garanti hâline getireceksiniz. Erteledin de sonra vatandaş bunu nasıl ödeyecek? Sen faizini istediğin kadar öde, vatandaş borcunu nasıl ödeyecek? Elâzığ’ın sorunlu bir kent ve Elazığ’ın sahipsiz bir kent olduğunu ifade etmeye devam ederek yaşanan bu haksızlıkların sürekli gündeme getirmek fakir fukaranın vicdanı ve sesi olmaya devam edeceğiz." dedi.