Moskova Antlaşması'nın Tarihi Görüntüleri!

TBMM himayesinde düzenlenen '1921 Moskova Antlaşması'nın 100. Yıl Dönümünde Türk-Rus İlişkileri Paneli'nde, bugüne kadar tek kare fotoğraf ile hatırlanan antlaşmanın tarihi görüntülerine yer verildi.

Moskova Antlaşması'nın Tarihi Görüntüleri!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Başkan Mustafa Şentop'un himayesinde ve Bilkent Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen '16 Mart 1921 Moskova Antlaşması'nın 100. Yıl Dönümünde Türk-Rus İlişkileri Paneli'nde söz konusu antlaşmanın tarihi görüntülerine yer verildi.

Görüntülerde Yusuf Kemal Tengirşenk, Ali Fuat Cebesoy, Rıza Nur TBMM'yi temsilen masanın bir tarafında yer alırken diğer yanda Rusya'yı temsilen Dışişleri Komiseri Georgy Chicherin ile birlikte aslen Kumuk Türkü olan ve Vladimir Lenin'in yakın çalışma arkadaşlarından Celalettin Korkmazov bulunuyor. 

Panelde söz alarak görüntüleri yorumlayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Zor zamanlarda birbirine destek olan iki milletin ve onları temsil eden isimlerin antlaşmaya verdikleri isim de görüntülerdeki samimiyeti yansıtıyor: Türkiye-Rusya Sovyet Federatif Sosyalist Cumhuriyeti Dostluk ve Kardeşlik Antlaşması" dedi. 

Şentop, "Bu vesileyle görüntünün günümüze kadar ulaşmasını sağlayan Rus Devlet Arşivlerine ve Mehmet Perinçek'e de teşekkür ederiz" ifadesini kullandı.