Müdür Eren Başarılara İmza Atıyor

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, göreve gelişinin birinci yılında yaptığı başarılı çalışmaları bir bir açıkladı.

Müdür Eren Başarılara İmza Atıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Gençlik ve Spor il Müdürü Abdulsamet Eren, il müdürlüğü olarak 1 yıllık süre zarfında gerçekleştirilen çalışmaları, kamuoyuyla paylaştı.

Eren bu süreçte önemli çalışmalar yaparken,  Elazığspor’un iç saha maçlarını oynayacağı stat problemi, birleşen kurumun idari bina ihtiyacı, öğrenci yurtlarını eğitim-öğretime hazır hale getirilmesi, yeni şehir stadyumu temelinin atılması, amatör branşların saha ve spor salonu ihtiyaçları gibi önemli konular ortadan kaldırıldı.

Açıklamada zor bir dönemde devraldıkları görevde ilk olarak Elazığspor’un iç saha maçlarını oynayacağı stat problemini, birleşen kurumun idari bina ihtiyacını, öğrenci yurtlarını eğitim-öğretime hazır hale getirilmesi, yeni şehir stadyumu temelinin atılması, amatör branşların saha ve spor salonu ihtiyaçları gibi önemli konuları çözüme kavuşturduklarını ifade ettiler.

İşte Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün maddeler halinde yayınladığı açıklama şöyle;

“İl müdürlüğü görevine atanalı bir yıl gibi bir süre oldu.  Öncelikle şahsımı bu göreve layık gören tüm devlet büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum. Zor bir dönemde görevi devir aldık. Başta Elazığspor’un iç saha maçlarını oynayacağı stat problemi, birleşen kurumumuzun idari bina ihtiyacı, öğrenci yurtlarımızın eğitim-öğretime hazır hale getirilmesi, yeni şehir stadyumu temelinin atılması, amatör branşların saha ve spor salonu ihtiyaçları gibi önemli konularda Allah’a şükürler olsun ki, 24 Ocak depremi ve pandemiye rağmen başta Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, Elazığ Valiliğinin, Milletvekillerimizin, Belediye Başkanımızın, Basınımızın, STK’ların, Spor Taban Birliklerinin ve cefakar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelimizin destek ve katkılarıyla bir mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte de aynı aşk ve heyecan ile ülkemiz ve ilimiz gençliğine hizmet etmeye devam edeceğiz inşallah…

HİZMET BİNASI

Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüklerinin 1 Ocak 2019 tarihinde tek çatı altında birleşmesiyle birlikte, iki ayrı il müdürlüğünde çalışan arkadaşlarımızın iş motivasyonunu artırmak, kurum kimliğinin güçlendirmesini sağlamak ve vatandaşa daha kaliteli hizmet vermek adına iki ayrı kurum, Kültür Mahallesinde sadece 20 gün süren tadilat çalışmasının ardından yeni yerinde, tek çatı altında hizmet vermeye başladı.

SENTETİK SAHA ÇALIŞMALARI

Şehrimizin gözbebeği Elazığspor ve Elazığ Belediyesporunmaçlarını iç sahada taraftar desteğini arkasına alarak mücadele etmesi ve maddi açıdan deplasman giderleri ödememesi adına, gençlik merkezi sahasınında ivedi bir şekilde yapılan çalışmalar neticesinde Elazığsporumuz tam 283 gün sonra ilimizde maçlarını oynamaya başladı. 12 Ekim 2019 Tarihinde yer teslimi yapılan doğal çim yüzeyli 2 bin 600 kişilik Doğukent Stadında çim serim işlemi yoğun ve hummalı çalışma neticesinde kış mevsimine girmeden tamamlanmış. Yine stadyumun yapımında tesviye çalışmaları kamu kurum kuruluşların iş makinelerince; drenaj malzemelerinin tamamı ise Elazığ Belediyesi tarafından alımı sağlanmıştır. Bu tesisin tamamlanmasıyla birlikte profesyonel lig temsilcilerimiz Elazığspor ve Karakoçan FK  yenişehir stadyum yapılıncaya kadar maçlarını burada oynayacaklardır. Cumhuriyet Mahallesinde 2018 yılında yapımına başlanmasına karşın, 2019 Ağustos ayına kadar fiziki inşaat gerçekleştirme düzeyi %25’lik seviyeden teslim alınmış olup; 150 gün gibi kısa sürede sentetik zeminli futbol sahamız tamamlanmış, ilimiz amatör sporuna hizmet vermeye başlamıştır.

ÇOK AMAÇLI SPOR MERKEZİ, YAKUP KILIÇ SPOR SALONU

2016 Yılında yapımına başlanan ve şuana kadar yapım aşamasında 2 yüklenici firmayla el değiştiren, 5 salonlu çok amaçlı spor merkezimiz,bölgenin en konforlu ve modern spor salonlarını  içinde barındıran tüm tefrişat, spor araçve mekanizmaları temin edilip Elazığ’ın hizmetine sunulmuştur. İlimizin sportif ve sosyal yükünü yıllardır sırtlayan Yakup Kılıç Spor Salonunun yıpranan parke zemini değiştirilerek FIBA onaylı zemin haline getirilmiştir. Ayrıca Yakup kılıç spor salonu içerisinde m2 olarak küçük birimlerin yıkıp birleştirme suretiyle yeni 5 adet cep salon ilimiz amatörüne kazandırılmış, sporcularımız çok daha rahat bir ortamda antrenman yapma imkanı sunulmuştur.

ARICAK, KARAKOÇAN, PALU, BASKİL, KOVANCILAR İLÇELERİNDEKİ HİZMETLER

Merkeze en uzak ilçelerimizden biri olsa da göz bebeğimiz olan Arıcak ilçemize 53 gün gibi rekor bir sürede kazandırdığımız sentetik zeminli spor tesisimiz ilçemizde hizmet vermeye başlamıştır. Arıcak ilçemize kazandırdığımız genç ofisimiz sayesinde bilgisayar odası, kitap kafesi ve müzik odası ile gençlerimiz artık daha mutlu ve daha huzurlu…

İlimize yeni kazandırılan 1750 kişilik Fethi Sekin Kız Öğrenci Yurdunda son aşamaya gelen çalışmalar titizlikle takip edilmiş ve yurdumuz tamamlanıp eğitim-öğretim yılına hazır hale getirilerek öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Fırat Üniversitesi Kampüs içerisinde yer alan Harput  ve Sare Ana öğrenci yurdumuz da, öğrencilerimizin daha konforlu ve kullanışlı olması adına bakım onarım çalışması devam etmekte olup yeni eğitim-öğretim dönemine hazır hale getirilmesi sağlanacaktır. Karakoçan spor salonu, bakım onarım çalışmalar zemini, soyunma odaları, koltuklar ve iç dizaynı değiştirilerek Karakoçan İlçemizin hizmetine sunulmuştur. Bir genç ofiste Palu ilçemize yapalım dedik. Tahsisini Kızılay başkanlığından aldığımız 2 katlı şirin binada bakım onarım çalışmalarının ardından, il müdürlüğümüz tarafından alınan tefrişatlar ile gençlerimizin bilişsel ve sosyal yönlerine katkı sunuyoruz. İlimizde yaşanan 24 ocak Elazığ depreminde müdürlüğümüz depremden 1 saat sonra, Yakup Kılıç Spor Salonu, Çok amaçlı spor merkezi, olimpik yüzme havuzu, 15 temmuz spor salonu, gençlik merkezi ve il müdürlüğü hizmet binası yaklaşık 5000 depremzede vatandaşımıza sıcak bir yuva olurken; Ahmet kabaklı erkek öğrenci yurdumuz da AFAD, UMKE , KIZILAY, ÇEVRE İLLERDEN GELEN BELEDİYE ÇALIŞANLARI, EMNİYET PERSOLİ için sosyal tesis görevi üstlendi.  Depremzedeli çocuk ve aileler için, “Bir tebessüm için geliyoruz” sologanıyla başlattığımız, gençlik merkezi liderlerimiz üstün gayretleriyle konteyner kent, okullar, ilçeler, beldeler ve tesislerimizde psiko-sosyal çalışmalar ile depremin izlerini silmeye çalıştık.

Yapılan çalışmalar GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN AYIN İLİ ÖDÜLÜ EN BAŞARILI GENÇLİK MERKEZİ SEÇİLEREK , GSBBAKAN YARDIMCISI SAYIN İHSAN SELİM BAYDAŞ VE GHGM SAYIN EMRE TOPOĞLUTARAFINDAN ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ülke genelinde başlatılan Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasına Elazığ Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü paydaşları ile, 387.420 tl katkı ile 81 ilde gençlik ve spor il müdürlükleri arasında ilk 6. Sırada yer almanın gururunu yaşadık.  Yine Sporcularımız, yurt öğrencileri ve gençlik merkezi üyelerimiz ile çok büyük bir aile olan Elazığ Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü; yardıma muhtaçlara vatandaşlarımıza uzayan el, temiz bir çevre için oksijen, okullarımıza sosyal destek, kızılay kan deposu, camilerimize hijyen,  barış ve huzur için çalışan gönüllerimiz Elazığ’ın gururu oldular. Ekim 2019 tarihinde temeli atılan Şehrin en büyük yatırımlarından biri olarak dikkat çeken Elazığ  yeni şehir Stadyumu, 2700 seyirci kapasiteli spor salonu ve idari bina inşaatı hızla devam etmekte olup, şehrimizin ve spor camiasının hizmetine girmesi için çalışmalar devam ediyor. Baskil ilçe stadyumu; tribün, soyunma odaları, çevre düzenlemesi ve skorbord  işi devam etmekte olup, hızlı şekilde tamamlanarak, Ekim ayı içerisinde Baskil ilçemizin hizmetine sunulacaktır. Kovancılar Sentetik Saha tribün, soyunma odaları, skorbord ve çevre düzenlemesi bakım onarım ve güçlendirme çalışmaları hızlı şekilde tamamlanıp, Kovancılar ilçemizin hizmetine sunulacaktır.”