Palu Belediyesinden İşçilere Zam!

Palu Belediyesi ile Hak-İş Sendikası arasında düzenlenen toplu iş sözleşmesi sonucu belediye bünyesinde işçi statüsünde çalışan 49 personelin maaşına zam yapıldı.

Palu Belediyesinden İşçilere Zam!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Palu Belediyesi ile Hak-İş Sendikası arasında düzenlenen toplu iş sözleşmesi sonucu belediye bünyesinde işçi statüsünde çalışan 49 personelin maaşına % 40 zam yapıldı.

Palu Belediyesi iştiraki Personel Hizmetleri LTD. ŞTİ ile Hak-İş Sendikası ile arasında iki yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Toplu iş sözleşmesine; Hak-İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Kazım Cavlı, Palu Belediye Başkanı Bekir Yıldırım ile sendika kapsamında belediyede çalışan personel katıldı.

Sözleşme kapsamında işçi ücretlerine birinci yıl % 40, ikinci yıl ise %10 oranında zam yapıldı. Sözleşme kapsamında ayrıca sendika üyelerine 52 yevmiye tutarında ikramiye verilmesi konusunda da anlaşmaya varıldı.

“İşçilerimiz ve aileleri için hayırlı olsun”
Palu Belediye Başkanı Bekir Yıldırım yaptığı açıklamada:” Pandemi süreci başladığından beri ekiplerimiz ile gece-gündüz sahadayız. İşte bugün sahada ve kurumumuzda ter döken emekçilerimiz için bir aradayız. Onların ücretlerini ve sosyal haklarını iyileştirmek için uzun mesailer harcadık, bir dizi görüşmeler gerçekleştirdik. Belediyemizin şirketi Personel Hizmetleri LTD. ŞTİ, işçilerimizin sendikası ile Hizmet-İş görüştüler, konuştular ve sonunda bir karara varıldı. Ülkemizin şartlarını ve belediyemizin imkânlarını da göz önünde bulundurarak zam oranını birinci yıl için % 40,ikinci yıl için ise % 10 olarak belirledik. İkramiye tutarını da 52 güne çıkardık. Tarafların taleplerini ve tekliflerini ortak paydada buluşturmak için büyük gayret gösterdik. Önümüzdeki 2 yılı kapsayacak bu sözleşmenin işçilerimiz ve aileleri için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu sürece emek verenlere de teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Teşekkür ediyorum”
İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Hak-İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Kazım Cavlı, “HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in yıllar süren mücadelesi sonucu kadro alan emekçilerimiz adına ilk defa gerçekleştirdiğimiz sözleşmeyi bu kazanımlarla noktalamak bizim adımıza büyük bir mutluluk. Üyelerimizin maddi-manevi daima yanında olan Belediye Başkanımız Bekir Yıldırım’a ve Şirket Müdürümüz Ayşe Güneş’e teşekkür ediyorum” dedi.