Perilerde Hedef Euro Cup!

Elazığ Özel İdarespor'da Baş Antrenör Aziz Akkaya, öncelikli hedeflerinin Avrupa Kupası'nı Elazığ'a getirmek olduğunu ifade etti.

Perilerde Hedef Euro Cup!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Birevim Elazığ Özel İdarespor, Milli aranın ardından Pazar günü ilimizde Nesibe Aydın ile karşı karşıya gelecek.

Zorlu maçın hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdüren Bordo-Beyazlı ekibimizde değerlendirmelerde bulunan Baş Antrenör Aziz Akkaya, takım olarak öncelikli hedeflerinin Euro Cup olduğunu söyledi.

“TAKIMIMIZ AVRUPA’DA DAHA FARKLI OYNUYOR”

Baş Antrenör Aziz Akkaya; ''Son 4 maçımızı kazandık ama ondan sonra Milli Takım arası oldu biliyorsunuz, yabancılar da Milli takımlarına gittiler. Bugün itibariyle bir yabancımız aramıza katıldı, hepsi yavaş yavaş katılacaklar. Tabi şuanda bizim önümüzde çok önemli bir Avrupa Kupası var. Bizim bütün hedefimiz, Avrupa Kupası’nı kazanmak. Tabiki önce Kayseri ile eşleştik, Kayseri’yi geçmemiz lazım. Şu anda önümüzdeki 4 tane maçı kazanırsak, Kupa’yı niye kazanmayalım diye düşünüyoruz. Takımımız Avrupa’da daha farklı oynuyor, çünkü biliyorsunuz orada 4 yabancı aynı anda oynatabiliyoruz.''

“TAKIMIMIZIN ENERJİSİ YÜKSEK”

''Bu hafta sonu da önemli bir Nesibe Aydın maçımız var. Nesibe Aydın Maçı bizim açımızdan çok önemli. İlk maçı orada farklı kaybetmiştik. Şimdi o maçı kazanmak istiyoruz. Yavaş yavaş hazırlanıyoruz, tabiki Türk oyuncularımız buradaydı, sadece Şuğranur Milli takımdaydı, o da Pazar günü bize dahil oldu. Çalışmalarımız iyi gidiyor, takımımızın enerjisi yüksek.

Tabiki biliyorsunuz, şehir destekliyor, Valimiz destekliyor bizi. Birevim’in sponsorluğu var, İl Özel İdaresi’nin çok büyük katkısı var bize. Taraftarlar da biliyoruz ki yakından takip ediyor bizi. Gerçekten şehir için çok önemli.''

“FEDERASYON BİR AN ÖNCE LİGİ BİTİRMEK İSTİYOR”

''Avrupa’da ilk turda 32 takım arasında 5. Olmamız motivasyon olarak takımı çok yukarı çekti. Zamanla takım oturdu, ama dediğim gibi önemli olan formumuzu korumak. Önemli olan 18 Mart’taki seriye hazırlanmak. Tabi orada lig maçları da olacak, 1 ayda 8 tane maç oynayacağız. Gerçekten çok ağır bir tempo var, Federasyon bir an önce ligi bitirmek istiyor, bu bizim için bir handikap ama biz de takımı mümkün olduğu kadar sağlam tutmaya çalışacağız. Bunun için çalışmalar yapıyoruz, kazanmak için elimizden geleni yapacağız.

Kelsey Mitchell Amerika’da Milli takımında elinin üstüne düşmüş, MR’ı çekildi kendisi Amerika’da şuanda, onunla ilgili bir sıkıntımız var. Onun dışında bütün oyuncularımızın hepsi hazır.

Öte yandan kadronun önemli isimlerinden Sera Özelçi ve Jelena Dubljevic ise yaptıkları değerlendirmede iyi bir takım haline geldiklerini belirterek, bunu Euro Cup’ta gösterdiklerini söylediler.''