Prens Philip Hayatını Kaybetti!

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in eşi Prens Philip 99 yaşında hayatını kaybetti.

Prens Philip Hayatını Kaybetti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklama Buckingham Sarayı'ndan geldi. 99 yaşındaki Philip Londra yakınlarındaki Windsor Kalesi'nde hayata gözlerini yumdu. 

Prens Philip, 16 Şubat'ta Kral 7. Edward Hastanesi'nde tedavi altına alınmış, yaklaşık 1 ay önce de Buckingham Sarayı'na gelmişti. 

İlerleyen saatlerde ülkede yas ilan edilmesi beklenirken, Prens Philip vefat etmeden önce kendi isteğiyle devlet töreni istemediğini söylemişti.

Dünyadan Kraliyet ailesine taziye mesajları

Prens Philip'in ölümünün ardından dünyadan taziye mesajları geldi. 

Philip'in ölümüne ilişkin açıklamalarda bulunan İngiltere Başbakanı Boris Johnson "Ulusal hayatımızın dengesi ve mutluluğu adına tartışmasız hayati bir kurum olarak kalması için Kraliyet ailesi ve monarşinin yönlendirilmesine yardım etti" ifadelerini kullandı.

Ursula von der Leyen: Çok acı bir gün

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kraliçe Elizabeth’e, Kraliyet ailesine ve İngiltere halkına başsağlığı diledi.

Leyen, "Ekselansları Prens Philip'in vefatını öğrenmekten üzüntü duyuyorum. Bu çok üzücü günde Majesteleri Kraliçe'ye, Kraliyet ailesine ve Birleşik Krallık halkına içten sempati duyuyorum" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas: Ülkesine uzun yıllar hizmet etti

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Prens Philip’in ülkesine uzun yıllar hizmet ettiğini ifade ederek, "Ekselansları Prens Philip'i kaybetmekten derin üzüntü duyuyoruz. Düşüncelerimiz ve dualarımız Kraliyet Ailesi, İngiliz halkı ve onu çok seven herkesle birlikte. Ülkesine uzun süre hizmet eden bir hayat yaşadı" dedi.

Ukrayna, Avusturya, Romanya Ve Hindistan’dan taziye mesajı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Prens Philip’in ölümünün İngiltere için telafisi olmayan bir kayıp olduğunu ifade ederek, "Kraliyet ailesine derin taziyelerimi sunuyorum. İngiltere için telafisi olmayan bir kayıp. Ukrayna, Büyük Britanya’yla birlikte yas tutuyor. Prens Philip, halkına hizmet etmek ve gelecek nesillere örnek olmak için harika bir hayat yaşadı" dedi.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’e baş sağlığı dilerken, Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannis, "Prens Philip’in ölüm haberini almaktan derin üzüntü duydum" dedi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Orduda seçkin bir kariyeri vardı ve birçok toplum hizmeti girişiminin ön saflarında yer aldı. Ruhu huzur içinde yatsın" dedi.

Belçika ve İsveç Kraliyet ailelerinden taziye mesajları

Belçika Kraliyet Ailesi resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Belçika Kralı Philippe ve eşi Kraliçe Mathilde’nin taziye mesajına yer verildi.
Mesajda, "Ekselansları Edinburgh Dükü Prens Philip'in vefatından derin üzüntü duyduk. Majesteleri Kraliçe, İngiliz Kraliyet Ailesi ve Birleşik Krallık halkına en derin taziyelerimizi sunarız" denildi.

İsveç Kralı XVI. Carl Gustaf, resmi internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, "Kraliçe ve ben, Majesteleri Edinburgh Dükü'nün ölümünü öğrendiğimiz için çok üzüldük. Prens Philip, çok değer verdiğimiz kişi ve uzun yıllardır ailemizin arkadaşı oldu. Ülkesine yaptığı hizmet hepimize ilham kaynağı olmaya devam edecek. Majesteleri Kraliçeye, Kraliyet Ailesi'ne ve Birleşik Krallık halkına başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verdi.