Şehir Hastanesinde Yeni Yoğun Bakım Servisleri Açıldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yataklı çocuk yoğun bakım üniteleri düzenlenen törenle hizmete girdi. 7 olan çocuk yoğun bakım ünitesi ile yatak yoğun bakım kapasitesi yaklaşık 5 kat artarak 32 oldu.

Şehir Hastanesinde Yeni Yoğun Bakım Servisleri Açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ depremi ve korona virüs pandemisinin yükünü kaldıran bin 38 yatak kapasiteli Fethi Sekin Şehir Hastanesinde gelişen teknolojinin tüm imkanları hasta ve hasta yakınlarının hizmetine sunuluyor.

Hastane, 24 Ocak 2020 Elazığ depreminde olduğu gibi pandeminin başladığı ilk günden itibaren Elazığ başta olmak üzere Bingöl, Tunceli, Muş, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Amasya, Sivas ve çevre illerden hasta kabul ederek bölgeye hitap etmeye devam ediyor.

GÜNDE 8 BİN HASTAYA HİZMET VERİYOR
Günde yaklaşık 8 bin hastaya hizmet veren hastane, kente, bölgeye ve ülkeye sağlık turizmi açısından önemli katkılar sağlıyor. Bölgenin lokomotifi haline gelen Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde son olarak Türkiye'de çoğu hastanede bulunmayan çocuk yoğun bakım ünitesinin 7 olan kapasitesi 32’ye çıkartılarak yaklaşık 5 kat arttırıldı. Hastanede düzenlenen törende Vali Ömer Toraman’ın katılımıyla nitelikli çocuk yoğun bakım üniteleri hizmete girdi.