'Stadyum İnşaatında Betonarme İşlerinin Yüzde 95'i Bitti'

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yatırım, inşaat ve İşletmeler Genel Müdürlüğü ekipleri yapımı devam eden Elazığ Stadı ve Spor Salonu inşaatında bir dizi incelemelerde bulundular.

'Stadyum İnşaatında Betonarme İşlerinin Yüzde 95'i Bitti'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yatırım, İnşaat ve İşletmeler Genel Müdürlüğü ekipleri ilimizin en büyük yatırımlarından olan Elazığ Stadı ve Spor Salonu inşaatında bir dizi incelemelerde bulundular. 

Yapılan denetimde GSB bağlı Yatırım, İnşaat ve İşletmeler Genel Müdürlüğüne bağlı uzman kontrol mühendislerine, yüklenici firma ve Gençlik ve Spor  İl  Müdürü Abdulsamet Eren'de eşlik etti. 

Müdür Eren 'Betonarme İşlerinin'Yüzde 95'i Bitti'

Satdyum inşaatı çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren İl Müdürü Abdulsamet Eren;  'Özellikle Elazığ'ımızın yaşadığı Deprem ve Pandemi sürecine rağmen küresel olarak yaşanan sıkıntılar nedeniyle sekteye uğramasına rağmen Stad inşaatının, Betonarme işlerinin %95 seviyesinde tamamlandığını, Çelik işlerinin ise devam ettiğini görüyoruz. Tribün çatısı makaslarının da Kasım ayı içerisinde başlayacağını ön görmekteyiz.  Tribün basamak prekastlarının montesi kuzey kale arkasında tamamlanmak üzere olduğu, yıl sonu gibi tamamının bitirileceği planlanmakta...

Tribün temelinin 2019 ekim ayında atıldığını, bir yıllık süre zarfında kazı temel ve beton işlerinin tamamalanarak tribün işlerinin devam ettiğini, bu sebeple Yüklenici firmaya verilen 653 günlük süre içersinde tamamlaya çalışılarak, Elazığ Sporuna kazandırılması hedeflenmektedir' dedi.