TED Malatya'dan uluslararası başarı

TED Malatya Koleji öğrencilerinden Feridun Balaban'ın 'Uzaydaki Atıkların Temizlenmesi ve Geri Dönüştürülmesi' projesi Google Bilim Fuarı yarışmasında binlerce projeyi geride bırakarak ilk yüze girmeyi başardı.

TED Malatya'dan uluslararası başarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Malatya Koleji öğrencilerinden Feridun Balaban’ın ‘Uzaydaki Atıkların Temizlenmesi ve Geri Dönüştürülmesi’ projesi Google Bilim Fuarı yarışmasında binlerce projeyi geride bırakarak ilk yüze girmeyi başardı.

Dünyadaki bir çok ülkeden binlerce öğrencinin katıldığı Google Bilim Fuarı’na TED Malatya Kolejinden Feridun Balaban ‘Uzaydaki Atıkların Temizlenmesi ve Geri Dönüştürülmesi’ projesi ile katıldı. Danışman öğretmeni Sibel Küçük ile birlikte yarışmaya katılan TED Malatya Koleji İnovasyon Kulübü Öğrencisi Feridun Balaban, binlerce projeyi geride bırakarak dünyada ilk 100’e girdi. Bölge finalisti olmaya hak kazanan Balaban’ın hazırladığı proje, insanlığın gelecekte uzay serüvenin devamı için yaptığı çalışmasında uzay çöplerinin hem geri kazandırılması hem de uzayın temizlenmesini amaçlıyor. Projesi Google tarafından bölge finalisti olarak seçilen Balaban’a Chromebook ve Google Science Fair hediye takdim etti.

Mayıs ayında açıklanacak aşamayla birlikte ABD’deki Google Genel Merkezine gidecek olan Balaban ve danışman öğretmeni, burada küresel finalde yarışmaya katılacak.