Tedbirlere Uyun, Kurban Olmayın!

Yetkililerden ortak çağrı: Koronavirüs süreci bitmedi, tehlike sürüyor. Kurban Bayramı'nda tedbirlere harfiyen uyalım...

Tedbirlere Uyun, Kurban Olmayın!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı, ikinci dalganın tartışıldığı şu günlerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı verilen mücadelede önemli bir imtihan olarak görülüyor.

Ramazan Bayramı’nda uygulanan sınırlama sayesinde vakalarda yüzde 15 azalma yaşanmıştı. Bu bayram herhangi bir yasak getirilmedi. Bu yüzden yurt genelinde alarm verilmiş durumda. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün, hazırlıkları değerlendirmek üzere 81 ilde sağlık müdürü ile video-konferans yoluyla görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda şehirlerin mevcut durumu, vaka sayıları, artış veya düşüşün nedenleri ile ihtiyaçlar değerlendirildi. Salgın yönetiminde en ufak bir gevşeme yaşanmaması konularında ikazlarda bulunan Bakan Koca “İl Hıfzısıhha Kurulları, kendi tedbirlerini belirleyip uyguladı. Bayram boyunca bu tedbirlere sıkı şekilde riayet edilmesi gerek” dedi.

KASAPLAR DİKKAT!
Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Cander ise kurban kesimi yapacaklaru uyardı: Acil servislerdeki personel ve doktor sayısı, yaralanmalar gerekçesiyle iki katına çıkarıldı. Eski alışkanlıkları değiştirmemiz lazım. Yeni bir durum söz konusu. Kurban kesimi sırasında gerekirse iki kat maske takmalıyız. Fiziki mesafeyi bir buçuk metre olacak şekilde ayarlamalıyız. Mümkün olduğunca kurban kesiminde kullanılan aletleri başkalarıyla paylaşmayalım. Direkt temastan kaçınmalıyız.

163 BİN  POLİS VE  JANDARMA GÖREVDE
Kurban Bayramı tatili için arife günü yola çıkan tatilciler, Anadolu Otoyolu, D-100 kara yolu ve Gerede-Karadeniz bağlantı noktasında yoğunluk oluşturdu. Yolda arıza yapan otobüs, tır ve otomobiller sebebiyle trafik, zaman zaman durma noktasına geldi. Kurban Bayramı öncesi denetimlerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sürücülere uyarıda bulundu; durdurulan araçlardaki yolculara ve çocuklara da hediye verdi.

Bakan Soylu "Bayram boyunca 163 bin polisimiz ve jandarmamız görev yapacak. Eğer kurallara riayet etmeden hareket edersek hem trafikte hem de bu salgının yayılmasında mahcubiyet duyarız" dedi.