TKDK'dan 320 Milyonluk Hibe Desteği

TKDK 8. Çağrı döneminde Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması sektöründe yatırımcıya 320 milyon TL hibe desteği verileceği açıklandı.

TKDK'dan 320 Milyonluk Hibe Desteği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD II 8. Başvuru Çağrı döneminin açılışını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, TKDK Başkan Vekili Hakan Kalender ve İl Koordinatörlerinin katılımıyla geniş kapsamlı tanıtım toplantısı ile gerçekleştirdi.

TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz’ın da hazır bulunduğu tanıtım toplantısında 8. Çağrı döneminde Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması sektöründe yatırımcıya 320 milyon TL hibe desteği verileceği açıklandı. 

"Şimdiye Kadar Hep Yatırım Odaklı Çalıştık"

Konuyla ilgili TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü personeliyle biraraya gelen Sertaç Yılmaz, Elazığ olarak şimdiye kadar yatırım odaklı gerçekleştirilen başarılı çalışmaların 8. Çağrı döneminde de aynı özveriyle gerçekleştirmesi gerektiğini ifade etti. 8. Çağrı döneminde yatırımcıya aktarılabilecek 320 milyon TL'lik destek bütçesinden, Elazığ’ın en üst derecede faydalanması gerektiğini belirtti. 

Yılmaz “Elazığ TKDK, faaliyete geçtiği günden itibaren başarılı ve yatırımcı dostu bir kurum olarak kamuoyunda yer edinmeyi başarmıştır. Bu başarının mimarı ise İl Koordinatörlüğümüzün çatısı altında çalışma fırsatı bulan bütün personellerdir. Ben, İl Koordinatörü olarak böyle bir ekibe sahip olduğum için kendimi şanslı ve mutlu görüyorum. İnşallah bu gayretlerimizi daha üst noktalarda başarılı çalışmalarla taçlandırmaya devam edeceğiz. Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin açılışını yaptığı 8. Çağrı Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasına yönelik yatırımlara 320 milyon TL hibe desteği sağlayacağız. 8. Çağrı döneminde ayrılan 320 milyon TL'yi yatırımcıya dağıtmakta ısrarcıyız ve ısrarcı olduğumuzu anlatacağız." dedi.

Projeler En Geç 31 Aralık'a Kadar Teslim Edilecek

İl Koordinatörü Yılmaz; "TKDK Elazığ’da bir marka olacak dediğimizde bu inancımız ve beklentimizdi. Şükürler olsun ki TKDK Elazığ’da artık bir marka olmuştur ve hepimizin sahiplenmesiyle değerini arttırmaya devam edecektir. Bu başarıların her çağrı döneminde daha da artacağını ümit edip Sekizinci Çağrı döneminin yatırımcıya ve Elazığ TKDK’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasına yönelik yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımızın projelerini 2 0cak-31 Ocak 2020 tarihleri arasında kurumumuza sunmalarını bekliyorum.” dedi.