'TOBB Her Zaman Elazığ'ın Yanında Yer Almıştır'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB yönetiminin, ülkemizin herhangi bir yerinde yaşanan her sıkıntıda TOBB'nin tüm imkânları ile seferber olduğunu ifade etti.

'TOBB Her Zaman Elazığ'ın Yanında Yer Almıştır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB yönetiminin, ülkemizin herhangi bir yerinde yaşanan her sıkıntıda TOBB’NİN tüm imkânları ile seferber olduğunu ifade etti.

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi;

“ELAZIĞ İÇİN YARDIM SEFERBERLİĞİ İLAN ETMİŞTİR”

“Tüm kamuoyunun malumu olduğu üzere 24 Ocak 2020 tarihindeki Elazığ merkezli büyük depremin ardından TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu, ülkemiz genelindeki 81 ilden 365 Oda-Borsaya çağrıda bulunarak Elazığ için yardım seferberliği ilan etmiştir.

“İLİMİZE DEPREM SONRASI 113 TIR YARDIM MALZEMESİ GÖNDERİLMİŞTİR”

Sayın Başkanımızın bu çağrısı üzerine, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun gözetiminde ve Sayın Valimizin koordinasyonunda ilimize deprem sonrası 113 tır yardım malzemesi gönderilmiştir. Bu yardım malzemeleri Odamız tarafından AFAD işbirliği ile OSB’de ve Odamız hizmet binasında oluşturulan depolarda istiflenerek ihtiyaç sahiplerine bir düzen ve koordinasyon içerisinde hızlıca dağıtılmıştır. TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki AB Karma İstişare Kurulu Üyeleri depremin ilk günlerinde Elazığ’da incelemelerde bulunmuş ve taziye ziyaretleri ve hastanelerdeki yaralılarımız ziyaret edilerek geçmiş olsun mesajları iletilmiştir.

“ÇOK ÖNEMLİ OLAN BU HUSUS ÇÖZÜME KAVUŞMUŞTUR”

Sayın Başkanımızla deprem sonrası yaptığımız istişare toplantılarında, ilimizin ihtiyaç ve sorunları ile depremin etkileri sürekli olarak paylaşılmış, Odamızın bu talepleri TOBB tarafından ilgili kurumlara anında ulaştırılarak çözüm talebinde bulunulmuştur. Bu süreçte özellikle iş dünyamızın krediye ulaşma ve finansal sorunlarının çözümü noktasında KOSGEB destekleri başta olmak üzere, vergi ertelemeleri, kısa çalışma ödenekleri ve bankacılık uygulamaları hususlarındaki taleplerimiz TOBB tarafından ciddiyetle ele alınarak her platformda gündeme taşınmıştır. Son olarak Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu ilimizin Teşvik Yasası ile yaşayabileceği mağduriyetimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza sözlü olarak ulaştırmış ve iş dünyamız için çok önemli olan bu husus çözüme kavuşmuştur. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz, gerek ilimizde yaşanan 24 Ocak depremi sonrasında veya ülkemizin herhangi bir noktasında yaşanan doğal afetler sonrasında, oluşan sorunların çözümü ve sıkıntıların giderilmesi adına her zaman aksiyon almış ve yardım için seferber olmuştur. Birliğimizin bundan sonraki süreçte de, yaşanmasını hiç istemediğimiz afetler sonrasında, dün Elazığ’da, bugün İzmir’de olduğu gibi, yarın belki başka bir ilimiz veya ilçemizde yardıma hazır olacağının bilinmesini ister, saygılarımı sunarım”