Tüm Annelerimizin Bu Özel Gününü Kutluyoruz !

İki hece, küçük bir kelime. 'Anne'… En değerlilerimiz en kıymetlilerimiz. Anneler gününüz kutlu olsun.

Tüm Annelerimizin Bu Özel Gününü Kutluyoruz !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anne… İki hece. Küçük bir kelime ama aziz bir mana… Kocaman bir yürek... Bugün anneler günü.

Kimi her gün şiddet görüyor eşinden, kimi şehit oğluna dualar ediyor, kimi gurbetteki evladını özlüyor, kimi küçük yaşta gelin ettiği kızına ağlıyor, kimi toprağın altında olsa dahi ruhuyla sesleniyor evladına… Seni seviyorum yavrum diyor.

Şair Eğitimci Gürhan Gürses, "Anneler çilekeşi ömrümüzün, kahır çekeni, eziyet ve cephe adına yüreği ev sahibi olan dünyamızın" diye ne güzel söylüyor. Anne herkesin yerini tutabilen, ancak kimsenin onun yerini tutamayacağı insan. Anne sihirli bir kelime içimize, baharı getiren anne. Kutsal varlık anne. En çok sevilen, en çok çile çeken, ancak en güzel gülende aynı zamanda. Huzur var o gülüşte, merhamet var, gülüşünden öpüyorum anneciğim.

Ne güzel bir şey anne olmak, canından bir parçayı şefkatle büyütmek ne kutsal bir görev annelik minicik bir cana hayatını adamak.

Hem özür hem teşekkür borçluyuz sizlere.

Teşekkür ediyoruz anne bizi karşılık beklemeden sevdiğin için. Özür diliyoruz anneciğim seni üzdüğümüz için. Teşekkür ediyoruz anne bize şefkatle baktığın için. Özür diliyoruz sana sesimizi yükselttiğimiz için. Ve teşekkür ediyoruz elini üzerimizden biran olsun çekmediğin için sana minnettarız.

Can Yücel diyor; “Anneme şiir yazacak kadar şair değilim" diye. İşte tam o noktada kalıyor insan. Kelimeler anlamını yitiriyor sözcükler boğazda düğümleniyor. Ellerimiz büyüdü avuçlarımızın içerisinde, anneler gününüz kutlu olsun geleceğin mimarları, anneler gününüz kutlu olsun yaşam kaynakları sizi seviyoruz…