Vefanın Adı Şehit Osman Erbaş Paşa!

Elazığ'daki şehit aileleri, gaziler ve il protokolü, geçtiğimiz günlerde helikopter kazasında şehit düşen 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ı anlattı

Vefanın Adı Şehit Osman Erbaş Paşa!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehit korgeneralin kentteki tüm şehit aileleri ve gazilerle bire bir yakından ilgilendiği, gördüğü eksiklikleri anında giderdiği, zaman zaman ailelere hediyeler gönderdiği öğrenildi.

Bingöl'den Bitlis'e giderken Tatvan'da helikopter kazasında 10 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan ve Elazığlıların gönlünde taht kuran 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ı Vali Erkaya Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, gazi ve şehit aileleri anlattı.

"Böyle bir asker, bir paşa görmemiştim"

Osman Erbaş'ın her daim kendilerini ziyaret ettiğini ve yanlarında olduklarını ifade eden 15 Temmuz şehidi Özel Harekat Polisi Eyyüp Oğuz'un babası Tevfik Oğuz, “Paşamız, Elazığ’daki 5 sene içerisindeki görev sürecinde şehit olan hepsine de sorabilirsiniz, her bir aileye en az 5 sefer uğramış, teselli etmiştir.

Çocukları kucağına alıp teselli etmiştir. Paşamız böyle bir paşaydı. O dönem içerisinde benim oğlum 15 Temmuz’da şehit oldu. Ben paşamızı o dönemin ordunun yetiştirdiği paşalardan saymıyorum. Paşamız tüm insani vasıfları kendi içerisinde barındıran milliyetçi, muhafazakar, mütevazı bir insandı.

Kendi içerisindeki o cevherle yetişmiş bir paşaydı. Benim oğlum şehit olduğu günden sonra defalarca geldi gitti ve mahcubiyetini gördüm. Allah paşamızdan razı olsun, cennetinde cemaliyle müşerref kılsın.

Ben oldum olalı askeriyede böyle bir asker, bir paşa görmemiştim. Sivillerle muhatap olan ve evlere gelip giden, ondan sonra samimi duygularla bizi karşılayan bir insan görmemiştim. Onun için paşamız için çok üzüldüm” dedi.

23 Şubat 2008'de Irak'ın kuzeyinde yürütülen 'Güneş Harekatı'nda şehit olan Piyade Komando Binbaşı Zafer Kılıç'ın annesi Şehriban Kılıç ise, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın şahadet haberini aldıklarında ikinci kez evlat acısı yaşadıklarını belirtti.

Kılıç, paşanın kendisine en son bir baston hediye ettiğini, her şeyin hatıralarda kaldığını söylerken gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin babası Ahmet Kılıç ise ikinci evlatlarını da kaybettiklerini söylerken kelimelerini tamamlamakta zorluk çekti.

“Allah şahittir ki, kardeşlerimin ölüm haberini duysaydım bu kadar üzülmezdim”

Paşanın her daim şehit ailelerinin yanında olduğunu dile getiren 'Güneş Harekatı'nda şehit olan Piyade Komando Binbaşı Zafer Kılıç'ın annesi 71 yaşındaki Şehriban Kılıç, “O benim yakışıklı Zefer’imdi. O bizim her şeyimizdi.

Elazığ’ın, Türkiye’nin bütün şehit ailelerinin her şeyiydi. Çok alçak gönüllüydü, iyi insandı. Senede 4-5 defa gelir bizi ziyaret eder halimiz hatırımızı sorardı. Gelmediği zamanda da bir ihtiyacınız var mı diye telefon açardı.

Ekim ayında ise bana 'teyze sen büklüm büklüm yürüyorsun, ben bunu sana getirdim’ diyerek baston hediye etti. Her şey hatıralarda kaldı. Ama çok iyi ve büyük bir adamdı. Bizim ona çok ihtiyacımız vardı, o bizim sırtımızdan gitti.

Bütün şehitlerde değer verirdi, paşa olduğu belli değildi ki. O bizim her şeyimizdi, biz diyorduk ki sadece bizimle ilgileniyor ama bütün şehit ailelerini ziyaret ederdi. Haberi alınca sanki Zafer’im yeni şehit oldu diye üzüldüm. Allah şahittir ki, kardeşlerimin ölüm haberini duysaydım bu kadar üzülmezdim” şeklinde konuştu.

2017 yılında Irak'ın kuzeyinde yürütülen operasyonda yaraladıktan sonra kaldırıldığı GATA'da tedavisi devam ederken paşanın her zaman tedavisiyle bire bir ilgilendiğini vurgulayan gazi Zülfü Özçelik, acının büyük olduğunu kaydetti.

Özçelik, "Bu süreçte tedavimle, her şeyimle Kolordu Komutanım Osman Erbaş hep takip etti. Bizi özel hissettirdi. Kendisi en yüksek mertebeye, şehitlik mertebesine ulaştı” diyerek ne kadar vefalı olduğunu aktardı.

“ikinci Zafer’imizi de şehit verdik. İkinci yavrumuz da vefat etti sahipsiz kaldık”

Osman Erbaş’ın şehit olduğu haberini aldıkları anı anlatan şehit babası Ahmet Kılıç ise o acı haberi gözyaşları içerisinde anlattı. Kılıç, “Köyümüz, 55 kilometre uzaklıkta, gelir ziyaret ederdi. Ne kadar fedakar bir insan, ne kadar şehit ailelerine değer veren bir insandı.

Köyde olduğum zaman köye ve buraya gelirdi. Haftada veya on günde bir arar durumumuzu sorardı ve sonra ‘Hasta olursanız haberimiz olsun’ dedi. Hep bunu söylerdi, hep yanımızdaydı. Bütün şehit ailelerine öyleydi. Şehidin yaptıklarını bu kısa zaman içerisinde anlatmakla bitiremem.

Allah gani gani rahmet eylesin, ailesine sabır versin. Biz o gün oruçtuk, kızım aradı, hanım telefonu açtı ve ses tonu değişti. Ne oldu dedim, o da 'Osman Erbaş şehit oldu' dedi. İkinci Zafer’imizi de şehit verdik. İkinci yavrumuz da vefat etti, sahipsiz kaldık.

Tarifi mümkün değil, onu yolcu ettik, gitti. Kendisini görevine, vatanına adadı. Çok farklı bir insandı” ifadelerini kullandı.