Yangınlarda Son Durum!

Türkiye'nin birçok noktasında başlayan orman yangınlarından 145'i kontrol altına alındı. Bakan Pakdemirli, Denizli Buldan güney yangınının da kontrol altına alındığını açıkladı. Isparta, Denizli, Muğla ve Antalya'daki 9 yangını kontrol altına alma çalışmaları ise devam ediyor.

Yangınlarda Son Durum!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Orman Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre 28 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında toplam 38 ilde 154 adet orman yangını meydana gelirken bu yangınların 145’i kontrol altına alındı.

Isparta, Denizli, Muğla ve Antalya'daki 9 yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ederken, ekipler 91 kırsal alan yangınına müdahale etti.

Şu an itibariyle devam eden yangınlarda toplam 16 su atar uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri olmak üzere toplam 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 805 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve yaklaşık 5 bin 200 personel mücadelede görev yaptığı öğrenildi.
PEK ÇOK İLDE ORMANLIK ALANA GİRİŞLER YASAKLANDI
Ülke genelinde yaşanan orman yangınlarının ardından harekete geçen valilikler pek çok şehirde yangınların önüne geçmek için, ormanlık alanlara girişleri ve ormanlık alanlarda yapılacak her türlü sosyal, kültürel organizasyonu yasakladı.
YASAKLAR HANGİ ŞEHİRLERDE GEÇERLİ?
İzmir, Ankara, İstanbul, Muş, Erzincan, Tokat, Afyon, Nevşehir, Erzincan, Kırıkkale, Tunceli, balıkesir, Çorum/Sıklık Tabiat Parkı, Bolu, Kırşehir, Elazığ, Bursa, Giresun, Ordu, Kilis, Mardin, Düzce, Mersin, Isparta, Sivas, Edirne, Tekirdağ, Aydın, Antalya, Şanlıurfa, Karabük, Çankırı, Uşak, Kırklareli, Gümüşhane.
BODRUM VE MİLAS’TA YANAN ALANLAR HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerindeki yanan ormanlık alanlar havadan görüntülendi. Milas Beyciler Mahallesi’nde başlayan yangın hem Milas’ı hem Bodrum’u yaktı. Gökpınarı ve Bayır mevkisindeki tüm çam ağaçlarının küle döndüğü görüldü. Alevlerin mahallelere ne kadar yaklaştığı havadan görüldü. 

MARMARİS'TE YANGINLARA MÜDAHALE HELİKOPTERDEN GÖRÜNTÜLENDİ
Marmaris'deki orman yangınlarına havadan yapılan müdahale de helikopterden görüntülendi. Ekipler yangın noktalarına bir seferde 2 buçuk ton suyla havadan müdahale etti.

OSMANİYE’DE BİN 500 HEKTAR ORMANLIK ALAN KÜLE DÖNDÜ
Osmaniye merkeze bağlı Kazmaca köyünde 28 Temmuz’da başlayan orman yangınında yaklaşık bin 500 hektar alan yanarak küle döndü. 620 personel ve 202 araçla yaklaşık 3 gün içerisinde kontrol altına alınan yangında yanan alanlar drone ile havadan görüntülendi.