'Yanlışları Gidermek Görevimizdir!'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Maden İlçesi Tekevler Köyünde konutlar hakkında çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

'Yanlışları Gidermek Görevimizdir!'

AFAD İl Müdürü Cafer Geyik ve AKSA İl Müdürü Serhat Gül’e konuyla alakalı duyarlıklarına teşekkür eden Açıkkapı; 2020 ve 2023 yıllarında meydana gelen depremler sonrasında hak sahibi afetzedeler için başlatılan kentsel ve kırsal konut yapım çalışmaları, Elazığ ilimizin Maden ilçesi sınırları içinde hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Tekevler Köyü’nde 4 ayrı alanda toplam 39 adet tek katlı konut inşa edilmiştir. Bu konutlardan 24 adedi, son zamanlarda çeşitli şikâyetlere konu olan bölgededir.” Dedi.

25 Nisan 2024 tarihinde kura çekimi ile hak sahiplerinin belirlendiğini ve konutların oturuma hazır hale getirilmesinin ardından yerleşime açılacağını belirten Milletvekili Açıkkapı, afetzedelere konutlardaki eksiklikler giderildikten sonra oturma izni verileceğini ve bu süreçte mağduriyet yaşamamaları için 34 adet konteyner tahsis edildiğini ifade etti.

Konutların yapım ihalesi ve müşavirlik hizmetlerinin TOKİ koordinasyonunda yürütüldüğünü söyleyen Açıkkapı, inşaat işlerinin ilgili firma tarafından gerçekleştirildiğini belirtip konutların elektrik testlerinin tamamlandığını ve uygunluk alındığını dile getirdi.

Toplu konut alanındaki elektrik iletim hattındaki bazı eksiklikler nedeniyle konutlara henüz elektrik verilmediğini açıklayan Açıkkapı, yüklenici firmanın eksiklikleri giderdiğini ve elektrik dağıtım şirketinden enerji izni talep edildiğini, en kısa sürede elektrik verilmesinin planlandığını kaydetti.

Su ile ilgili aslında ciddi bir sorun olmadığını ifade eden Milletvekili Açıkkapı, “Ancak yaz aylarında birçok yerde de aynı problemi yaşadığımız tarımsal sulama yapılması nedeniyle zaman zaman su yetersizliği yaşanabildiğini, su konusunda da ilgili arkadaşlarımız konuyla ilgili eksikliklerin giderilmesi yönünde çalışmaktadırlar.” dedi.

"YANLIŞLARI GİDERMEK GÖREVİMİZDİR"

Öte yandan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı Ulupınar Köyü’nde yapılan hizmetlerle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Açıkkapı, “Öncelikle bir haber üzerine yaptığım görüşmelerde ilgili kurumdan aldığım bilgileri paylaşırken, bir polemik olsun düşüncesinde değilim. İddiaları araştırmak, doğruysa eksikleri, yanlışları gidermek, eleştiriler yanlışsa iddiaları doğrularla cevaplamak görevimizdir. “Son 10 yılda Ulupınar köyümüze hiçbir şey yapılmadı, beş kuruşluk bir hizmet yapılmadı” şeklinde bir iddia olunca, konuya eğilerek konunun doğruluğunu araştırma gereğini duyduk” dedi.

Açıkkapı, Elazığ İl Özel İdaresi’nin Ulupınar Köyü'nde son 10 yılda pek çok önemli hizmet gerçekleştirdiğini belirterek; “Yapılan bu hizmetler, köydeki altyapıdan sosyal yaşam alanlarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.” İfadelerine yer verdi.

Milletvekili Açıkkapı, 2015 yılında Ulupınar-Sağdıçlar grup köy yolunun yapımı ve menfez onarımının tamamlandığını, bu sayede köyün ulaşım sorunlarının önemli ölçüde giderildiğini ifade ederek 2018 yılında köy yolunda bakım ve onarım çalışmaları yapıldığını söyledi.

2023 yılında da muhtarlık yerinin çevre düzenlemesinin tamamlandığını ve Bin 100 metre uzunluğundaki köy içi yolların yapımının gerçekleştirildiğine dikkat çekerek; 2023 yılında köyde içme suyu altyapısına yönelik önemli çalışmaların tamamlandığını bu kapsamda, 450 metre uzunluğunda içme suyu ek şebeke hattı yapımı, içme suyu drenaj çalışması ve ziyaret kaynağı isale hattı yenileme işleri başarıyla bitirildiğini söyledi.

Köylülerin tarımsal faaliyetlerini desteklemek amacıyla yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Açıkkapı, 2022 ve 2023 yıllarında tarımsal sulama hatları için gerekli boru imalatı ve döşeme işlerinin tamamlandığını belirtip çalışmalar sayesinde, köylülerin sulama suyu ihtiyacının karşılandığını ifade etti.

2019 yılında köy konağının tadilatı için nakit yardımı yapıldığını ve bu sayede köyün sosyal yapısının güçlendirildiğini de sözlerine ekleyen  AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ İl Özel İdaresi’nin Ulupınar Köyü'nde gerçekleştirdiği hizmetlerin köy halkının yaşam kalitesini artırmaya yönelik olduğunu ve bu tür çalışmaların devam edeceğini belirtti.  Ayrıca Ulupınar Köyünün ve köy halkının kendileri için her daim; dün, bugün ve yarın da çok kıymetli olduğunu belirten Açıkkapı, köyün gelişimine katkı sunmak için gerekli her türlü adımın atılacağını, çalışmaların İlimizin tüm köylerinde  devam edeceğini kaydetti.