Erhan Bahçeci

Gururumuzsun Sayın Tekataş - ELBÜS'lere Dair

Erhan Bahçeci

GURURUMUZSUN; SAYIN TEKATAŞ

Değerli dostlar bu güzel rahmet ayının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde, başarılı bir bürokratımızın hakkını vermek gerekir diye düşünerek bu yazıyı kalem aldım.

“Bürokrat nedir?”  diye soracak olursak kısaca “Bürokrat, bir devlet kurumunda çalışan üst düzey yöneticidir” diyebiliriz.

Bürokratlar, siyasetçilerden farklı olarak seçim yoluyla değil, atama yoluyla göreve gelirler en yüksek dereceli bürokratlar; Müsteşarlar, Büyükelçiler, Konsoloslar, valiler ve ateşeler kaymakamlar daire başkanları ve kit yöneticileridir.

Üst düzey yönetici olmasına rağmen  de genellikle birçok devlet kadrolarından daha ön planda bulunur.

İşte bu ayki yazımın konusu ise başarılı bürokratımız ve bölgedeki gururumuz olan hemşehrimiz,  VASKİ Genel Müdürü Sayın Ali Tekataş beyden biraz bahsetmek istiyorum.

Bilindiği üzere yıllarca İller Bankası bünyesinde Jeoloji  Mühendisi olarak görev yapmış ayrıca İller Bankası Elazığ Bölge Müdürü olarak şehrin ve bölgenin sorunlarına kayıtsız kalmayıp sorunları yerinde inceleyen, mütevazi ve beyefendi kişiliğiyle bürokrasinin ve siyasetçilerin gönlüne taht kurmuş biri Sayın Tekataş..

Uzun yıllar terör örgütünün elinde kalan Van Büyükşehir Belediyesi, Sayın Murat Zorluoğlu’nun Belediye Başkanı olarak atanması ile birlikte Van halkına güzel hizmet sunmak amacıyla ilk iş olarak yönetim kadrosunu oluşturmaya başladı.

Yaptığı başarılı çalışmalarına yakinen şahit olan Elazığ Eski Valisi Sayın Zorluoğlu belediye yönetim kadrosuna Müdür Tekataş’ı, dahil ederek VASKİ Genel Müdürlüğü görevine getirdi.

“Ülkemin her karış toprağında halkıma hizmet etmek benim için şereftir, onurdur” diyen Müdür Tekataş, göreve gelir gelmez, Van şehrinin alt yapı sorunlarından tutunda belediye ekipman yenileme çalışmaları, bölgedeki kayıp - kaçak su ile mücadelesi, arıtma tesislerinin yenilenmesi ve en büyük projelerinden olan Akdamar Adasına tatlı su götürme gibi bir çok çalışmalara  öncülük etmiş biri…

Yine önemli projelerinden biri olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılım sağladığı, Van Gölü’nü kirlenmekten kurtaracak olan “Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi”ni faaliyete geçirdi.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde, yapılan bu hizmetleri gören Anadolu Basın Birliği, Müdür Tekataş’ı, “Uluslararası Altın Göl Başarı Ödülleri” töreninde ödüllendirerek, takdir etmiş oldu.

Henüz göreve atanalı 1 yılı doldurmamasına rağmen bölge halkı, hizmetler bakımından tabir-i caizse altın çağı yaşamaktadır.

Ve bu yapılan tüm başarılı hizmetlerin altında Elazığ’lı Müdür Tekataş’ın imzası var.

İşte bu yüzden diyorum ki, gururumuzsun Sayın Ali Tekataş…

İşte bu yüzden diyorum ki, Ülkemin her köşesinde Elazığ’lı Müdür Tekataş gibi başarılı hemşehrilerimiz ve bürokratlarımız olsun.

İşte bu yüzde diyorum ki, böylesi başarılı bürokratlarımız olduğu sürece ülkemiz her zaman kalkınacaktır.

İşte bu yüzden diyorum ki, ülkemin her köşesinde bir Elazığ’lı bürokratımız olsun ki şehrimiz kalkınsın…

“Marifet, iltifata tabidir” derler, bizde başarılı bürokratlarımızı köşemizde takdir edeceğiz ki, bu insanların çalışma heyecanı daha da artsın.

Nice başarılı, Elazığ’lı bürokratlarımızın olması temennisiyle…

 

ELBÜS’LERE DAİR

Geçtiğimiz günlerde Elazığ Belediyesi tarafından yolcuların hizmetine sunulan, çevre dostu, elektrikli, bataryalı ELBÜS’lerin bir bölümü Elazığ’a geldi.

23 Nisan’da yollarda olması beklenen ve firma yetkililerinin aksaklığından dolayı Elazığ’a  yeni gelen Elbüs’ler hem teknik kapasite anlamında, hem de yolcuların konforu düşünüldüğünde takdire şayan bir hizmet…

Dünyada ilk kez ilimizde kullanılacak olan Elbüs’lerin özelliklerine baktığımızda, 150 kişilik yolcu kapasitesi, sesiz çalışması, elektrikli olması, km’de 10 kuruş elektrik harcaması ve şehrin doğusu ile batısı arasındaki yolcuları taşıyacak olması sebebiyle gönlümüzden geçen bu otobüslerin sayılarının daha da artması dileğidir.

Tabi bu güzel hizmete vesile olan Elazığ Belediye Başkanı Sayın Mücahit Yanılmaz beyi tebrik ediyorum.

Yalnız güzel şeyleri takdir ederken, artık ilimizin geleceğine yönelik büyük projelerin düşünülmesi noktasında harekete geçilmesi için çalışmalar sağlanmalıdır.

Artık bu şehir günden güne büyümekte, yolcu sayısı artmakta, nüfüs artmakta ve buna mukabil sorunlarda artmakta…

Artık bu şehir “Metro” ile tanışsın diyorum..

Ve biliyorum ki hem ekonomik anlamda, hem de gerekli alt yapı çalışmaları bakımından zor bir proje…

Mesela Hankendi’den binip, Sivrice’de piknik yapıp, tekrar aynı “Metro” ile geri döneceğimiz bir ulaşım aracımız olsun diyorum… Tabi bu satırı okuyanlar diyeceklerdir; “ne uçuk düşünceler, bu hayatta olmaz” diye ama günümüz dünyasındaki teknolojinin böylesi projelerin üstesinden geleceğinden şüphem yoktur.

Ama bir yerden başlanılması gerektiği kanaatindeyim. Çok zor gibi görülen “Metro” ulaşım aracının alt yapısı için şehrin Milletvekillerinin, Valisinin, bütün kurumlarının, özellikle de Elazığ Belediyesinin gerekli çalışmaları başlatması şehrin geleceği açısından önem arz etmektedir.

Madem büyük düşünüyorsak bunu şehrin tüm kurumlarının beraberce bu zora talip olması gerekir.

Yerel seçimlere kısa bir zaman kaldığı bu dönemde Elazığ Belediye Başkanı Sayın Yanılmaz’ın, nefsi düşünmeden, elini taşın altına koyması ve bu zorluğa talip olması gerekmektedir.

Zira benim bildiğim Başkan Yanılmaz, “zor”a talip olandır...

İnşallah bu çağrımıza şehrimizin milletvekilleri, Elazığ Valimiz, Elazığ Belediye Başkanımız, İktidar Partisi temsilcimiz Ramazan Gürgöze başta olmak üzere diğer siyasi parti temsilcilerimiz kulak verir ve bu hizmetin faaliyete geçmesi için gerekli çalışmaları başlatırlar.

Gelecekte bu şehirde yaşayanların “Metro” ulaşım aracıyla seyahat ettiği günleri görmemiz dileğiyle…

Umarım bu dileğimiz yakındır...

Kalın sağlıcakla…

 

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları