YKS Sonuçları Açıklandı!

Üniversite sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sone erdi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları ÖSYM Başkanı Ersoy tarafından duyuruldu. YKS sonuçları bir gün erken açıklanmış oldu...

YKS Sonuçları Açıklandı!

YKS sonuçları açıklandı mı", "YKS sonuçları ne zaman açıklanacak" soruları milyonlarca adayın gündemindeyken ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'dan son dakika YKS açıklaması geldi. YKS sonuçları takvime göre bir gün erken açıklandı. YKS sonuçlarının 17 Temmuz'da açıklanması bekleniyordu. 2024-YKS sonuçları, ÖSYM'nin internet adresinden duyuruldu. Peki, YKS sonuçları nereden ve nasıl sorgulanır? YKS tercihleri ne zaman yapılacak?

YKS 2024 sonuç sorgulama
Adaylar “YKS 2024 sınav sonuçları açıklandı” duyurusunun ardından T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle sonuçlara erişim sağlayabilecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilir.

YKS tercihleri ne zaman başlayacak?
2024 YKS Tercih Kılavuzu'nun açıklamasının ardından üniversite adayları tercihlerini yapabilecek. ÖSYM'nin tercih takvimi ise henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz sene tercih süreci 27 Temmuz - 8 Ağustos tarihlerinde yapılmıştı.