'Sahipsiz Köpekler, İnsanlarımızı Tehdit Etmektedir'

Elazığ'da sürü halinde gezen sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan ve hayatını kaybeden Çicek Boztaş'ın ailesine başsağlığı dileyen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 'Bu vesileyle şehir merkezindeki başıboş köpeklerin insan hayatını tehdit eder hale gelmesinde yerel yöneticilerin büyük sorumluluğu vardır' dedi.

'Sahipsiz Köpekler, İnsanlarımızı Tehdit Etmektedir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Esentepe Mahallesi’nde sürü halinde gezen köpeklerin saldırısı sonucunda hayatını kaybeden 82 yaşındaki Çiçek Boztaş’la ilgili açıklama yaptı. Milletvekili Erol, köpek saldırısı sonucu hayatını kaybeden Boztaş’ın ailesine başsağlığı diledi.

"Sahipsiz Köpekler, İnsanlarımızı Tehdit Etmektedir"

Şehir merkezindeki başıboş köpeklerin insan hayatını tehdit eder hale gelmesinde yerel yöneticilerin büyük sorumluluğu olduğunu vurgulayan Milletvekili Gürsel Erol, “Çiçek Boztaş olayında da görüldüğü gibi onlu, yirmili gruplar halinde yiyecek arayan sahipsiz köpekler insan hayatını tehdit etmektedir. Oysa korunaklı alanlarda hem hayvanın hem de insanın yaşamını güvence altına alan barınma ve beslenme ihtiyacı yerel yönetimler tarafından sağlanmalıdır. Geçici hayvan bakım evleri yetersiz kalmış ve yönetim zafiyetleri oluşmuştur. 5199 sayılı Hayvanları koruma kanunu, Madde7’de belediyelerin alacağı tedbirlerden biri de sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması, kısırlaştırılması, aşılanması, gerekli tıbbî bakımlarının yapılması ve işaretlenmesi, alındığı ortama geri bırakılması, sahiplendirilenlerinin kayıt altına alınmasıdır” dedi.

 "İnsanların Can Güvenliğini Düşünmek Herkesin Ortak Sorumluluğudur"

Hayvanların etolojik ve ekolojik ihtiyaçlarının karşılanmadığı bir ortamda hayvan haklarından söz etmenin mümkün olmadığını aktaran Milletvekili Erol, “Ülkemizde maalesef her isteyen herhangi bir yeterliliğe sahip olmadan ilkel barınaklar açmaktadır. Elazığ şehir merkezinde gerçekleşen saldırı bize gösteriyor ki denetimsiz sokak hayvanları doğal yaşam parkları oluşturularak kısırlaştırılması, aşılanması, gerekli tıbbî bakımlarının yapılması ve işaretlenmesi sağlanmalıdır. Sokak hayvanlarının ve tüm canlıların yaşam hakkına saygı gösterirken insanların can güvenliğini de düşünmek bu konuda duyarlılık taşıyan herkesin ortak sorumluluğu olmalılar” diye konuştu.