'Uyuşturucu ile Mücadelede Basının Rolü' Sempozyumu Gerçekleştirildi

İlimizin başarılı gazetecilerinden Kanal Fırat ve Kanal E televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık'ın, Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından Mardin'de 'Uyuşturucu İle Mücadelede Basının Rolü' sempozyumu gerçekleştirildi.

'Uyuşturucu ile Mücadelede Basının Rolü' Sempozyumu Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anadolu Yayıncılar Derneği faaliyetlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Derneğin Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten, ilimizin başarılı ve sevilen gazetecilerinden olan Kanal Fırat – Kanal E Televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın bulunduğu Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından Mardin’de “ Uyuşturucu ile Mücadelede Basının Rolü” sempozyumu gerçekleştirildi.

Mardin’de düzenlenen programa Vali Vekili Bahattin Çelik, Gazeteciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

"Anadolu Medyası Bu Milletin Özüdür"

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan; “Medyanın bu konularda bilgi düzeyini artıran yayınlar yapması gerekir. Bizler Anadolu Yayıncılar Derneği olarak, bu konularda duyarlıyız. İçişleri Bakanlığımızın desteğiyle bu tür projeler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Anadolu medyası bu milletin özüdür, özetidir. Yerlidir, millidir bu topraklara bağlıdır. O yüzden bu topraklar hizmet etmek bizim temel görevimiz. Uyuşturucu, bütün dünyanın en fazla sorun etmesi gereken konulardan biridir” dedi. üniversitelerimizde gençlerimize uyuşturucunun bir zehir olduğunu mutlaka anlatmamız gerekiyor, bunu hep birlikte yapmalıyız. Çünkü gerçekten tehlike büyük” ifadelerini kullandı.

Sempozyuma katılan isimler Emin Pazarcı, Mehmet Acet, Süleyman Basa, Hacı Yakışıklı ve Ercan Gürses tarafından “Uyuşturucu ile Mücadelede Basının Rolü” anlatılarak, katılımcılar bilgilendirildi.

Panel sonunda katılımcılara plaket takdim edilirken, ilimizden katılan başarılı gazeteci Zeki Akbıyık’a ise plaketini Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar verdi.