15 Temmuz Etkinliklerle Anıldı

Elazığ'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle il protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla program düzenlendi.

15 Temmuz Etkinliklerle Anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da hain darbe girişiminin 8’inci yıl dönümü çerçevesinde düzenlenen program Cumhuriyet Meydanı’ndan mehteran takımının gösterisi ve kortej yürüyüşü ile başladı.

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı’nın açılışıyla devam eden program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Müftüsü İrfan Üstündağ tarafından dua edilmesiyle devam etti.

Daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen koşu sonrası tören alanına gençler tarafından getirilen sancak ise Vali Ömer Toraman’a teslim edildi. Program daha sonra tasavvuf korosunun konseri ve selalar ile devam etti.

Programa Vali Ömer Toraman, Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, 8’inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Evren, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, siyasi parti başkanları ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz Etkinliklerle Anıldı