'15 Temmuz, Türk Milletinin Yeniden Dirilişinin ve Şahlanışının Destanıdır'

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 15 Temmuz'un Türk milletinin yeniden dirilişinin ve şahlanışının destanı olduğunu belirtti.

'15 Temmuz, Türk Milletinin Yeniden Dirilişinin ve Şahlanışının Destanıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali  Yırık, yayımladığı mesajında, “Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya yönelik gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irade tarafından eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğiyle bertaraf edilişinin 5’inci yılını hep birlikte idrak etmekteyiz” dedi.

Vali Yırık mesajında şu ifadelere yer verdi; 

"FETÖ/PDY terör örgütü tarafından planlı olarak gerçekleştirilen bu hain darbe girişimine, aziz milletimiz tek yürek olup tıpkı Çanakkale’ de, İstiklal Harbinde olduğu gibi topyekûn vatan ve bayrak aşkı dolu sineleriyle cansiparane karşı koyarak adeta çelikten bir set oluşturarak ülkemizin birlik ve beraberliği ile milletimizin istiklaline kastedenlere geçit vermemiştir. 15 Temmuz gecesi aziz milletimizin kahraman evlatları, Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği güven ve güçle meydanlara inerek güvenlik güçlerimizin yanında yer almış ve vatanı her ne pahasına olursa olsun koruyacağını bir kez daha göstermiştir.

Türk milletinin yeniden dirilişinin ve şahlanışının destanı olan 15 Temmuz gecesinde terör örgütü; milletin tankını, topunu ve tüfeğini millete doğrultmuştur. Türk milleti ise mücadelesiyle tankın, topun ve cebr-i mutlak zihniyetin, millet iradesi karşısında bir şey ifade etmediğini bir kez daha kanıtlamıştır. Milli iradeyi yok sayarak yola çıkanlar, 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhu ve Kuva-i Milliye şuurunun vücut bulduğu kutlu bir mücadele ile akamete uğramışlardır. Türkiye kapkaranlık bir geceden aydınlık bir güne uyanırken tüm dünya mazlumlarına da umut ışığı olmuştur. Böylesine kutlu bir mücadele bize, vatan mevzubahis olduğunda bu milletin hiç düşünmeden aynı safta birlik ve beraberlik içerisinde ne pahasına olursa vatanından, bayrağından, hürriyetinden, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde; Demokrasi Destanı’nı yazan bütün kahramanlarımızı gönülden yâd ediyor, şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimize bir kez daha yüce Allah’ tan rahmet diliyor, gazilik şerefine erişen kahramanlarımıza şükran ve minnetlerimi sunuyorum."