Abdullahpaşa Esnafı Mağdur!

Abdullahpaşa Mahallesi'nde esnaflık yapan ve depremde dükkanları hasar gören esnaflar, iş yerlerinin yerinde yapılmasını istediler.

Abdullahpaşa Esnafı Mağdur!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Abdullahpaşa Mahallesi’nde bulunan 6 ve 7 no’lu çarşı esnafları, yetkililere seslendi. Dükkanlarının yerinde yapılmasını talep eden esnaflar, mağdur edilmek istemediklerini söylediler.

 

DÜKKÂNLARIN MUHİTİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMADAN DEĞERLENDİRME YAPILMIŞ

Esnaflardan biri, “Değerlendirme yapılırken bence adil bir değerlendirme yapılmamış. Yani dükkânların cephesidir, muhitidir göz önünde bulundurulmadan değerlendirme yapılmış. Benim dükkânımın olduğu yer tam cadde üzerindeydi ve diğer tarafta çarşının içerisinde kalan dükkânların değerleriyle aynı verilmiş” dedi.


 

“SIKINTILI OLDUĞU GÜNLERİN KAHRINI ÇEKEREK BURAYA HİZMET ETTİ”
Bir diğer esnaf ise, “Buradaki esnaf yıllarca buranın mağdur olduğu sıkıntılı olduğu günlerin kahrını çekerek buraya hizmet etmesine karşılık şimdi yeni yapılan güzergâhtaki dükkanların yani iyi yerlerin ihale ile satılacağını yani bizler artık onlar paylaşıldıktan sonra dükkan verilecek gibi anlıyoruz. Buradaki esnafın karşılandığı buradaki esnafın pozisyonu ayarlandıktan sonra TOKİ kime ihale ile kime ne verir kime satar o haddimiz değil” ifadelerini kullandı.
 

“BU KONU HAKKINDA BİZE HİÇBİR YETKİLİ GELİP BİLGİ VERMEDİ”
Bilgi alamadıklarını söyleyen esnaf ise, “Bizim buradaki mağduriyetimiz daha önce çalıştığımız ticari alan üzerineydi şimdi ise bina altlarını veriyor dükkanları. Buna ek olarak mahallemizdeki dükkan sayısı 140 iken bugün projede 295 dükkanın olduğunu öğreniyoruz.  Buradaki dükkanında değeri çok düşüyor neden düşüyor çünkü buradaki pastayı 300’e böldü. Bize bina altlarına verdikleri zaman ticari alan olduğu için bize katlardan hisse verecek mi? Bize dükkanları yaptığı için para alacak mı? Almayacak mı? Bu konu hakkında bize hiçbir yetkili gelip bilgi vermedi” açıklamalarını kaydetti.

KAVAKLI: KISITLI BİR ŞEKİLDE TİCARET YAPMAK ZORUNDA KALACAKLAR
Esnafa destek veren HÜDA Par İl Başkanı Yasin Kavaklı da, esnafın taleplerinin karşılanması gerektiğini söyleyerek, “Abdullahpaşa mahallesinde esnaflarımız 6 ve 7 nolu çarşıda çok ciddi mağduriyetler vardır. Bunların içerisinde özellikle kendilerine has olan tek katlı çarşıları maalesef bugün dairelerin altına yapılan dükkanlarla sonuçlandı. 26 tane bağımsız bölüm yapıldı. Daha öncesinde burada bu çarşıda her türlü ticari işletmeye sahip iken şimdi ise kısıtlı bir şekilde ticaret yapmak zorunda kalacaklar” dedi.