'Aday Olmayacağım!'

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, yeniden aday gösterilmemesinin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak başka bir partiden aday olmayacağını belirtti.

'Aday Olmayacağım!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, yeniden aday gösterilmemesinin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. 

Yeniden aday gösterilmemesi durumu karşısında kırgın olduğunu ifade eden Başkan Akpınar, buna rağmen partisinin zarar görmemesi nedeniyle başka bir partiden ya da bağımsız olarak yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Başkan Akpınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Saygıdeğer Kovancılarlı Hemşehrilerim; Hepinizi saygılarımla selamlıyorum. 2014-2024 yılları arasında iki dönem büyük oy farkıyla Belediye Başkanı olarak seçilme şerefini bana yaşattınız. Başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Kovancılarlı hemşerilerime çok teşekkür ediyorum.

10 yıllık süre içerisinde kapısı herkese açık, şeffaf, kucaklayıcı, her kesimi birleştirici, mazlumun hakkını koruyan, fakirlere yardımcı olan bir anlayışla Gönül Belediyeciliğini gerçekleştirdik. Meclis üyelerimize ve personelimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Kovancılar ilçemizin bütün problemlerini masaya yatırarak hazırlamış olduğumuz projelerle çözüm yolları bulduk.

1- 30 km ek kanalizasyon şebekesini hizmete sunduk

2- ilçemizin 2050 yılına kadar olacak içme suyu problemini çözdük.

3- 13 km yağmursuyu altyapı kanallarını yaptık.

4- ilçemizi doğalgazla tanıştırdık. 8300 aileye doğalgaz imkanı sunduk.

5- 3000 dönüm yeni 8000 dönüm imar revizyonu gerçekleştirdik.

6- ilçemizi depreme dirençli bir yapı stokuna ulaştırdık.

7- iki adet millet Bahçesi, üç yeni park yaparak hizmete sunduk. Diğer parklarımızın revizyonunu yaptık.

8- 18 Adet semt sahası ilçemize kazandırdık.

9- 34 Adet araç ve iş makinası Belediyemize kazandırdık.

10- 2500 m2 kapalı alana sahip tekstil fabrikasını yaptık ve hizmete sunduk.

11- Belediyemize ait Asfalt plenti kurduk.

12- Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarı ve kesimhane yaptık.

13- 33 Bulvar cadde ve sokağımızı BSK Sıcak asfalt yaptık. 

14- 600000 m2 kilitli parke yol çalışması yaptık.

15- Kovancılar- Palu-Karakoçan İlçelerimize hizmet verecek Kovancılar Karma OSB kararının alınmasını gerçekleştirdik.

16- Kovancılar -Palu 150 Yataklı Devlet Hastanesinin bütün işlemlerini yaparak inşaat ihalesinin yapılmasını sağladık.

17-Hamzabey İçme suyu Barajından su tahsisini alarak 14 km. İleti hattı, 1000 tonluk su depomuzun yapımı tamamlandı. Arıtma tesisinin ihalesi yapıldı. 2025 yılı içerisinde arıtılmış içme suyumuz akacaktır.

18-10 yıllık görev sürem içerisinde Belediyemize ait hiç arsa satışı yapmadık.163 dönüm arsa satın alarak Belediyemize kazandırdık.

19- 2014 yılı öncesi Belediyemize ait 2 yıllık bütçemize eşdeğer SGK, Maliye, TEDAŞ, İLBANK borçlarımız vardı. Borçlarımızın tamamını ödedik. 

Geçmiş ve dönemimize ait SGK, maliye, elektrik, personel borçlarımız bulunmamaktadır. 

Yapmış olduğumuz alt yapı, üst yapı, çalışmalarımızdan İLBANK’a olan borçlarımız toplamı bir yıllık bütçemizin onda biri kadardır. Tüm Hemşerilerimize ve Kamuoyuna duyurulur.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Yerel Seçimlerinde Partim tarafımdan aday gösterilmedim. Kırgın da olsam Cumhurbaşkanım Sayın. Recep Tayyip Erdoğan' çok teşekkür ederim. Gönül verdiğim Partim zarar görmesin diye herhangi bir yerden Belediye Başkanı Adayı olmayacağımı tüm kamuoyuna duyuruyorum. İlçemizde Belediye Başkan Adayı olan herkese başarılar diliyorum."