AK Parti Heyeti Konteyner Kenti Ziyaret Etti

AK Parti Elazığ heyeti, Aşağı Demirtaş konteyner alanında depremzedelerle bir araya geldi. Depremzedelerin seslerine kulak veren heyet, sorun ve talepleri yerinde dinledi.

AK Parti Heyeti Konteyner Kenti Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Aşağı Demirtaş Konteyner kentte kalan depremzede vatandaşlarla bir araya geldi. Depremzedelerin seslerine kulak veren il protokolü, sorun ve talepleri yerinde dinledi. Kışı konteyner kentte geçirmek istemeyen depremzedeler bir an önce evlerinin teslim edilmesini talep etti.

'1400 Kişiye Hizmet Veriyoruz'
Genel sıkıntıları giderildiğini dile getiren Geçici Konaklama Merkezi Sorumlusu Sedat Şeflek, “Şubat ayından beri burada görev yapıyoruz. Şu anda 440 tane konteynerimiz dolu. 1400 kişiye karşı insana hizmet veriyoruz. Onların genel ihtiyaçları konusunda yardımcı oluyoruz. Burada genel olarak Abdullahpaşa ve Sürsürü Mahallesindeki insanlarımız oturmakta. Genel olarak sıkıntılar dile getirilmiştir” dedi.

'Çok Şükür Büyük Sıkıntılar Yok'
Yoğunlaştıkları alanın konteyner kent olduğunu belirten AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Gelmeden önce buranın yönetici ile temasa geçtik ve bura ile alakalı giderebileceğimiz sıkıntıların taleplerini aldık. Ama çok şükür büyük sıkıntılar yoktu. Ortak kullanım alanlarının düzenli temizliği ile alakalı bir talep gelmişti. Sağ olsun belediye başkanımız hemen müdahale etti. Haftanın 2 günü ortak kullanım alanlarının hepsi temizlenecek. Girildiğinde de gördük tertemiz bir yerleşim alanı oluştu. Pandemi sürecinden dolayı mevcut sağlık ocağımız kapatılmıştı ama hiç değilse haftada bir dahi olsa burada doktor hizmetinin verilmesi ile ilgili vatandaşlarımızın bir talebi olmuştu. Her Çarşamba gücü burada doktor kontrolü yapılacak. Bireysel vatandaşlarımızın talepleri vardı onlarda giderildi. Geçici konaklarında konaklamak kalıcı yaşam alanlarında konaklama ile aynı konforu sağlamıyor. Çok kısa zaman içinde burada konaklayan ve hak sahibi olan bütün vatandaşlarımızın evlerini teslime etmek istiyoruz. bizim yoğunlaştığımız alan konteyner kentte kalan ve hak sahibi olan vatandaşlarımızın evlerini bitirip teslim etmek” ifadelerini kullandı.

'Sıkıntıları Çözebilme Adına Çalışıyoruz'
Yıl sonuna kadar 8 bin konutun teslim edileceğini söyleyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “24 Ocak tarihinde ilimizde yaşanan afet sonrasında hükümetimizin, devletimizin hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın yaralarını sarabilme adına ilk etapta çadır kent kuruldu daha sonra konteyner kent kurulup vatandaşlarımız yerleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve İçişleri bakanlığımız tarafından yıkımların inşaların devam ettiği bir süreçten geçiyoruz. Yaklaşık 18 bin konutunun yapımının devam ettiği, yılsonuna kadar 8 bin konutun teslim edileceği bu süreçte konteyner kentte yaşayan vatandaşların sıkıntı yaşaması adına ziyaret etme gayreti içindeyiz. Bizler yerel yönetimler olarak vatandaşlarımızın her türlü sıkıntısını çözebilme adına çalışıyoruz. Buradaki sıkıntıları bakanlıklara iletiyoruz. Temennimiz hızlı bir şekilde konutların yapılması ve konteyner kentte yaşayan vatandaşlarımızın yuvalarına kavuşması” açıklamalarını kaydetti.

'Konteyner Kentler Bizim Birinci Derecedeki Meselemiz'
Konteyner kentte yaşayan vatandaşların sıkıntılarının çözüldüğünü belirten AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Sorunlar öncesinden dinlendi, araştırıldı ve gerekli çalışmalar yapıldı. Konteyner kentler bizim birinci derecedeki meselemiz. Sorunları hemen çözüyoruz. Büyük sorunlar yok. Olan sorunlarında çözümü noktasında gerekli irade koyulmuştur. Diğer konteyner kentlerimizin sorunları da ilgileneceğiz. Kışa girmeden gerekli olan yapılacaktır. Bizim asıl amacımız adı da olduğu gibi geçici konaklama alanındakilerin kalıcı konaklama alanlarına geçmelerini sağlamaktır. Devletimizle birlikte milletvekillerimiz belediye başkanımızla birlikte burada yaşayan vatandaşlarımızın sorunları çözülüyor” diye konuştu.