Altın'da Sert Düşüş!

Son ayların parlayan yıldızı altın, hafta boyunca içeriden ve dışarıdan gelen pozitif haberlerin etkisiyle ciddi düşüş yaşadı. Önceki hafta 540 TL'ye dayanan gram altın, bugün 470 TL civarından işlem görüyor.

Altın'da Sert Düşüş!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yatırımcılar, düğün yapacaklar, altın borcu olanlar aynı soruları soruyor: Bir haftada gerçekleşen bu düşüşün ardından; altın alalım mı? Altın fiyatları yükselir mi? Gram altın tekrar 500 TL'yi geçer mi? Yoksa, altın fiyatları daha fazla düşer mi?

Altın fiyatlarında yaşanan düşüş; içeride döviz, dışarıda ise 'ons'un hızla gerilemesinden kaynaklandı. Yüzde 90 etkili Covid-19 aşısının bulunmasının ardından küresel piyasalarda altının onsu, 1960 dolardan 1860 dolara kadar geriledi. Analistler; önümüzdeki süreçte yeni ekonomi yönetiminden etkili kararlar geleceğini, döviz kurlarında oynaklığın ve aşırı yükselişlerin beklenmediğini, gram altının buradan "beslenemeyeceğini" belirtiyor. Küresel anlamda ise salgının seyri önemli olacak. Hem ons hem gram fiyatının geniş bant aralığında dalgalanmaya devam edeceği uyarısında bulunan analistler; aşının Dünya Sağlık Örgütü tarafından henüz onaylanmadığını, Avrupa başta olmak üzere dünyada vakaların hızla arttığını ve salgın kaynaklı tedirginliğin sürdüğünü ifade ediyor. 

Bu sebeple altındaki son düşüşün "tepki alımları" için fırsat verdiğini dile getiren analistler; teknik açıdan kısa vadede altının ons fiyatında 1.900 doların test edilebileceğini, bu durumda gram altında da 500-510 TL seviyelerinin yeniden gündeme gelebileceğini öngörüyor.