Ankara'da Peynirli Ekmek Rüzgarı

Elazığ Kültür Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Peynirli Ekmek Festivali'ne Ankara ev sahipliği yaptı. Birbirinden renkli etkinliklerin gerçekleştirildiği festivalde, pişirilen peynirli ekmekler katılımcılara ikram edildi.

Ankara'da Peynirli Ekmek Rüzgarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara’da faaliyet gösteren Elazığ Kültür Derneği’nce düzenlenen Geleneksel Peynirli Ekmek Festivali’nin son durağı Ankara oldu.

Belediye piknik alanında gerçekleştirilen festivale CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Düzce Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy, Kahramanankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, AK Parti Genel Merkez Yerel yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, Kırıkkale Emniyet Müdürü Fahri Bulut, TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı, Seza Çimento Yönetim Kurulu ve ELİKAD Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Ankara Elazığ Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Haşim Çakırbay,   Elazığ Kültür Derneği üyeleri ve Ankara’da yaşayan Elazığlılar katıldı.
ERGÜN: KAHRAMANKAZAN BİZE BİR KÜÇÜK ELAZIĞ GİBİ OLDU
Ankara Elazığ Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ergün, “Elazığ Kültür Derneği olarak bizim yılda 4-5 etkinliğimiz oluyor. Kahramankazan bize bir küçük Elazığ gibi oldu. Yıllardır 15 senedir bizi burada misafir ediyorlar. Kahramankazan halkına da buradan çok teşekkür ediyorum. Bugün de bize ve derneğimize Elazığ Kültür Derneği’mize her zaman maddi manevi desteklerini esirgemeyen Seza İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Elazığ İş Kadınları Dernek Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’a huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun, var olsun bu programı hazırlamamızda bize maddi destekleri çok olmuştu. Kendisi çok ismini anons ettirmek istemedi ama biz dernekler tabi iş insanlarımızla, iş kadınlarımızla bürokratımızla bu tür hizmetleri onların hizmetleriyle yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇAKIRBAY: ESNAFLARIMIZI BURAYA GETİRMEK GAYRETLERİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ
Ankara Elazığ Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Haşim Çakırbay ise, “Öncelikle bu organizasyonda emeği geçen Elazığ kültür Derneği Başkanı Sayın Mehmet Ergün Bey’e ve ekibine, buna destek veren Ankara Elazığ Federasyonu’nun içinde bulunan derneklerimize ve sponsorluğunu yapan değerli meslektaşım Prof. Dr. Yasemin Açık hocama ve siz kıymetli hemşehrilerimize hoş geldiniz diyorum. 6-10 Ekim arasında Ankara’da Emek semtinde Allah nasip ederse Elazığ ürünleriyle buluşma imkanımız olacak. Esnaflarımız bu pandemi nedeniyle bu pandemi bizim kültürümüzü, beşeri münasebetlerimizi, ekonomimizi komple etkiledi. Bu arada da esnaflarımızı buraya getirmek gayretleri içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

AÇIK: BİRLİK İÇERİSİNDE OLMAMIZ GEREKLİ
Seza Çimento Yönetim Kurulu ve ELİKAD Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’ta, “Elazığ tarih boyunca her zaman çok önemli bir yerleşim ve aynı zamanda ticaret merkezi olmuştur. Ancak bugün şehrimiz kalkınma açısından olması gereken ve özlenen düzeyin çok altındadır. Mutlaka şehrin stratejik ve planlı bir yerel ekonomik kalkınma süreci ve modeli oluşturulmalı. Ve bu modelin geliştirilmesinde, yürütülmesinde tüm paydaşlar emek vermelidir. Şehrimizin coğrafi konumu yer altı ve yer üstü kaynakları insanımızın vatan millet sevgisi, beşeri gücümüz gibi birçok avantajlı yönlerimiz var ve bu yönlerimizi şehrimizin kalkınması için mutlaka kullanmalıyız. Mutlaka güç birliği, emek birliği yapmalıyız. Biz ne kadar çok birlik beraberlik içerisinde olursak, ne kadar çok sevgi, dayanışma içerisinde olursak o kadar çok güçleneceğiz ve o kadar çok refah içerisinde olacağız diye düşünüyorum” dedi.

OĞUZ: BU ETKİNLİK BİZLER İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KEYİF
Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Gerçekten bizler için çok büyük bir keyif. Kahramankazan Belediyesi bu tip etkinliklerde Elazığlı kardeşlerimizin maddi manevi her türlü yanında olduğunu bir kere daha ifade etmek istiyorum. Yapacağınız tüm etkinliklerde gelip benimle konuşmanıza dahi gerek yok. Kahramankazan Belediyesi Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği’nin her zaman yanındadır. Benim adıma sayın başkanımız her türlü taahhütte bulunabilir” diye konuştu.

YANILMAZ: ELAZIĞ’A KARŞI SORUMLULUKLARIMIZI ELBETTE YERİNE GETİRMELİYİZ
AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, “Elazığ Kültür Derneği Başkanımız Sayın Mehmet Ergün’e teşekkür ediyorum. Yine bu organizasyonun oluşmasında emeği geçen sponsor olan bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Özellikle yıllardır Elazığ peynirli ekmek gününe ev sahipliği yapan bu meydanları Elazığlı hemşehrilerimize açan Kahramankazan Belediye Başkanımız Serhat Oğuz Bey’e çok teşekkür ediyorum. Hepimizin Elazığ’a karşı sorumluluklarımız var. İster belirli yerlerde görevlerde olalım ister bir fert olarak Elazığlı olalım. Elazığ’a karşı bu sorumluluklarımızı elbette yerine getirmeliyiz” diye ifade etti.

EROL: İLİMİZ AÇISINDAN DA ÜLKEMİZ AÇISINDAN DA SON DERECE ANLAMLI
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Kahramankazan Belediye Başkanımıza, kaymakamımıza teşekkür ederim. Ayrıca bu etkinliğin sponsorluğunu yapan hocamız Yasemin Açık anımefendiye canı gönülden teşekkür ederim. Dernek başkanlarımıza; Elazığ Kültür Dernek Başkanımız Mehmet Bey’e, federasyon başkanımıza, yönetim kurulu üyelerimize emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yöresel ürünlerimizin değerlendirilmesi ve pazarlanması ve tanıtılması ile ilgili Ankara’da etkinliklerimiz olacak. Bu ayın 23’ünde yine Ankara vakfımız İzmir’de Harput Senfoni orkestrasının sunumu ve gösterisi olacak. Yani bunları tek başına ayrı ayrı değerlendirdiğiniz zaman sıradan etkinlikler olsa da aslında ilimiz açısından da ülkemiz açısından da son derece anlamlı” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Ankara’da yaşayan Elazığlıların yoğun ilgi gösterdiği Festival’de birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirildi. Elazığ yöresine ait halk oyunu gösterilerini sergileyen Folklor ekibi izleyenlerden büyük alkış aldı.

Festival alanında pişirilen peynirli ekmeklerde vatandaşlara ikram edildi.
PROF. DR. AÇIK’A PLAKET VERİLDİ
Festivalde katkılarından dolayı Seza Çimento Yönetim Kurulu ve ELİKAD Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’a plaket takdim edildi.

Öte yandan festivale plaket takdimi ile son buldu.