Bakan Kurum Elazığ'da Önemli Açıklamalarda Bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Elazığ'daki incelemeleri devam ederken Sürsürü Mahallesi'nde yaptığı ziyarette açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum Elazığ'da Önemli Açıklamalarda Bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen depremin ardından Elazığ’da yapılan çalışmaları yakından takip etmeye devam ediyor.

Bu kapsamda dün Elazığ’a gelen Bakan Kurum’un günün erken saatlerinde Elazığ’da çalışmalarına başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Elazığ'daki incelemeleri devam ederken Sürsürü Mahallesi’nde yaptığı ziyarette açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum’un satırbaşları şöyle;
"Deprem esnasında Elazığ’ımızda çok önemli bir süreç yürüttük ve 84 bin binada hasar tespit çalışmaları yürüttük ve hem içişleri bakanımız hem sağlık bakanımız, biz ve diğer bakanlarımızla örnek çalışma yürüttük. Ben bu çalışmada her türlü fedakarlığı yapan birimlerimize Osman Erbaş Komutanımıza teşekkür ederim.
“EN BÜYÜK DÖNÜŞÜM PROJELERİNDEN BİRİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”
Sayın bakanlarımızla uyum içerisinde Türkiye tarihinin, Elâzığ tarihinin en büyük dönüşüm projelerinden birini gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Elazığ ve Malatya’da toplamda 27 bin konutun dönüşümünü başlattık. Depremin üzerinden 1 yıl geçmeden 8 bin konutu vatandaşlarımıza teslim ettik ve şu an itibariyle Elazığ’ımızda biten konut sayısı 11 bin bağımsız bölümü aşmıştır. Yine Malatya’da 4 bine yakın bağımsız bölümün yarısı tamamlanmış kalan yarısı içinde imalatlar hızlı bir şekilde devam etmektedir.

“3 BİN 500 TANE TARIM KÖY KONUTU YAPIYORUZ”
3 bin 500 tane tarım köy konutu yapıyoruz. Tarım köy konutları da kırsal kalkınmayı sağlayacak. Köylerimizsin, beldelerimizin kalkınmasına fayda sağlayacak, orada üretime istihdama teşvik edecek çok önemli bir proje olarak görüyoruz. Bu projelerimiz kararlılıkla devam ediyor.
“KALAN KONUTLARIN TAMAMINI YILSONUNDA TESLİM EDECEĞİZ”
Elazığ’da gitmediğimiz yer kalmadı. Hepsinde vatandaşlarımızla beraber olduk. Şimdide Sürüsü Mahallemizdeyiz. Burada çok önemli bir dönüşüm projesi yürütüyoruz. İnşallah kalan konutların tamamını da yılsonunda teslim edecek ve vatandaşlarımıza sağlam güvenli konutlarını vermiş olacağız.

“ŞEHRİN 100 YILINI PLANLAYACAK ŞEKİLDE BİR PROJE GELİŞTİRİYORUZ”
Bu yaptığımız projeler şehrin hem güneyini, hem kuzeyini hem batısını hem de doğusunu geliştiren şehrin 50 yılını 100 yılını planlayacak şekilde bir proje geliştiriyoruz. Zemin +3, 4 katı geçmeyen, peyzajı ile oyun alanları ile, yürüyüş alanları ile yaşanabilir, yerel mimarinin her türlü detayların kullanıldığı örnek projeleri gerçekleştiriyoruz. Kaliteden ödün vermeden bütün projelerimizi de yapmaya gayret göstereceğiz.
“İSTİHDAM DEMEKTİR AŞ DEMEKTİR”
İş istihdam demektir aş demektir. İş demektir. Ve gerçekten bu 27 bin konutun yapımında çok büyük emekleri var kardeşlerimizin. Salgın demediler kış demediler deprem demediler ve bir yıl içerisinde bu sağlam konutları bize teslim etme imkanını bize vermiş oldular. Mühendislerimizle birlikte işçi kardeşlerimiz çok yoğun bir emek sarf ettiler. Ben bu vesile ile tüm şantiyelerimizdeki 100 bin işçi kardeşimizin yine deprem konutlarında çalışan işçi kardeşlerimizin emeği olan alın teri olan ve gerek hastanelerimizde gerek yollarımızda gerek konutlarımızda çalışan tüm işçi kardeşlerimizin işçi bayramını kutluyorum.

“KONUTLARIMIZ BİTME AŞAMASINA GELDİ”
Konutlarımız bitme aşamasına geldi. Bittikçe biz vatandaşlarımızın mutluluğunu görüyoruz, mutluluğuna şahit oluyoruz. Dün evlerinde misafir olduk. Yarın bahçelerinde birlikte çay içeceğiz, sohbet edeceğiz. Elbette ki kaybettiğimiz canlarımızı geri getiremeyiz. 41 tane canımızı 24 Ocak depreminde yitirdik. Yine 11 şehidimiz Bitlis’te Osman Erbaş Paşamız ile birlikte kaybettik. Ben kaybettiğimiz tüm depremzede vatandaşlarımıza, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tekrar tüm Elazığ’a tüm Malatya’ya geçmiş olsun diliyorum. Biz eser üretiyoruz. Eserlerimiz arkamızda duruyor. 19 yıldır hep eser üreterek, milletimize hizmet ederek bu günlere geldik.”