Baro Başkanı Yentür Aşı Kararına Tepki Gösterdi!

Elazığ Baro Başkanı Mustafa Yentür, Sağlık Bakanlığı'nın aşı önceliği için 40 yaş üstü olan Avukatlara öncelik tanınmasına Sosyal medyadan tepki gösterdi. Yentür yaptığı paylaşımda 'Her meslektaşımıza eşit davranılması gerekmektedir' dedi.

Baro Başkanı Yentür Aşı Kararına Tepki Gösterdi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Barolar Birliği 40 yaş ve üzeri olan avukatların aşı takvimine dahil edildiğini duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Barolar Birliği (TBB), avukatların aşı programına dahil edildiğini sosyal medya hesabından şu açıklamayla duyurmuştu.

"Avukatlar, 40 yaş ve üzeri olmak üzere öncelikli aşı programına tanımlanmıştır. Randevular hemen alınabilir. 40 yaş altı, süreç içerisinde tanımlanacaktır." Denilmişti. Bunun üzerine Elazığ Baro Başkanı Mustafa Yentür, aşı takvimine 40 yaş ve üzerinin alınmasına tepki gösterdi.

Mustafa Yentür, Sosyal medyadan, yaptığı paylaşımda; “Avukatlarda yalnızca 40 yaş üstü meslektaşlarımızın aşılanmasını şiddetle kınıyorum. Her meslektaşımıza eşit davranılması gerekmektedir. Yalnızca benim aşılanmam (yaş itibariyle) son derece yanlıştır. Bir baro başkanı olarak bu hususu kabul etmem mümkün değildir. Bilinmelidir ki meslektaşlarımızın büyük bir kısmı 40 yaş altıdır. Gençlik bizim her şeyimizdir. Aşıda eşitlik olsun istiyorum” dedi.