Başkan Akın'dan Ekmek Zammı Tepkisi!

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, ilimizde ekmeğe yapılan zamma tepki gösterdi.

Başkan Akın'dan Ekmek Zammı Tepkisi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Elazığ'da ekmek fiyatlarına yapılan zam ve gramaj değişikliği hakkında açıklama yaptı.

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın ekmeğe yapılan zammına tepki göstererek, 'Elazığ'da belki AKP'li idareciler, bir şey satın alırken fiyatına bakmadan alıyor ama bu memlekette aldığı ekmeğe ödediği ücreti hesaplayan ayın sonunu nasıl getireceğini düşünen insanlar var. Siz bir insanın haberi olmadan yediği açık ekmeğin gramajını 320 gramdan 250 grama düşürüyorsanız, yani yaklaşık yüzde 25 düşürüyorsanız bu hiçbir şeye sığmaz. Maalesef vatandaşı vergilerle zamlarla ezen, kendilerine en lüks makam araçlarını alıp, en lüks odalarda oturan, ancak vatandaşın yediği ekmeğin gramajını düşüren bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bu tutum tahammül sınırlarını aşmıştır' dedi.

"VATANDAŞ MAĞDUR"
Başkan Akın açıklamasında; "Vatandaşın sofrasına ekmek koyacağı yerde, gramaj düşüren tabiri caizse aşıran mantıktaki idareciler vatandaşı değil kendini kandırıyor. Alınan bu yanlış karar bir an önce düzeltilmelidir. Ekmeğin gramajı tekrardan yükseltilmelidir. Ekmek zammı geri çekilmelidir. Elazığ’lı vatandaşın deprem, pandemi, ekonomik kriz, konut sorunları derken artık takatinin kalmadığını görüyoruz. Vatandaşı bu kadar mağdur eden AKP’li yöneticiler vatandaşın huzuruna nasıl çıkıyorlar, anlamak maalesef mümkün değil" diyerek yapılan zam ve gramaj değişikliğine tepki gösterdi.

"HALK EKMEK GERİ GELSİN"
Vatandaşın ucuz ekmeğe ulaşabilmesi için 'halk ekmek' uygulamasının hayata geçirilmesi çağrısı yapan Abdullah Akın: "Yerelde Elazığ Belediye Başkanlığı ağırlığını ortaya koyup halk ekmeği devreye sokmalıdır ve vatandaşa ucuz ekmek arzetmelidir. Hali vakti yerinde olmayan vatandaşa hizmet etmeyi bir görev bilmelidir" dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Akın açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı: "Elazığ’a en güzel hizmetleri biz güzel ahlakla, dürüstlükle, samimiyetle, bilgi ve tecrübe ile yaptık ve inşallah yine yapacağız. Özü sözü bir olan dürüst  başkanlarımız inşallah en güzel hizmetlere imza atacak. Vatandaşlarımızı her konuda mağdur eden AKP’nin vatandaştan aldığı herşeyi vatandaşımıza geri vereceğiz bunun teminatını burdan vermek isterim."