Başkan Alpay: ' Tunus'ta Yaşananlar Bölge İçin Kaygı Verici'

TUSİM (Türkiye Sivil Toplum İnisiyatif Merkezi) Başkanı Mustafa Alpay, Tunus'ta yaşanan darbe sonrası yaptığı açıklamada demokrasinin önemine vurgu yaparak yaşanan hadiselerin vahim ve kaygı uyandırıcı olduğunu ifade etti.

Başkan Alpay: ' Tunus'ta Yaşananlar Bölge İçin Kaygı Verici'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TUSİM (Türkiye Sivil Toplum İnisiyatif Merkezi) Başkanı Mustafa Alpay, Tunus’ta yaşananlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Başkan Mustafa Alpay, Tunus’ta darbe yapanların bu yanlıştan bir an önce dönmeleri gerektiğini vurguladı. 

Başkan Mustafa Alpay: “Dost ve kardeş ülke Tunus’ta, seçilmiş parlamentonun askıya alınması ve hükümetin görevden el çektirilmesi siyasi meşruiyete yönelik Tunus Cumhurbaşkanının ordu kuvvetlerini de arkasına alarak gerçekleştirdiği meşru olmayan bir siyasi darbe girişimi olarak değerlendirilmektedir. Tunus’ta yaşananlar bölge demokrasisi ve güvenliği içinden derece kaygı ve endişe vericidir. Bir an önce bu yanlıştan dönülmelidir. Halkın demokratik iradesinin yok sayılarak meşru hükümetin görevden el çektirilmesi Tunus’ta son dönemde yaşanan demokratik kazanımların yitirilmesine yol açacak vahim bir hadisedir. Demokratikleşme yolunda bugüne kadar birçok aşamayı başarıyla aşan Tunus ve Tunus halkının içinde bulunduğu bu dönemden güçlenerek çıkacağına inanıyoruz. Tunus’taki demokratik kazanımların korunması ve devam etmesi Tunus kadar bölge ülkeler açısından da son derece önemlidir” dedi.