Başkan Kangal, 'Soruşturma Başlatılmalıdır'

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal, Baskil ilçesinde bulunan Yatılı Bölge Okulu yıkım ihalesi hakkındaki iddialara ilişkin bir basın açıklaması yayımladı.

Başkan Kangal, 'Soruşturma Başlatılmalıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Kangal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  Bilindiği üzere idareler, 4734 sayılı Kamu İhale Kanuna göre yapılacak ihalelerde; saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludurlar.

İlk olarak bu genel geçer kuralı hatırlatarak konudan bahsetmek istiyorum. Bir süredir Elazığ kamuoyunu meşgul eden yıkım ihalesi tartışmalarında gelinen nokta itibariyle , yetkili kurumlar tarafından bugüne kadar kamu vicdanını rahatlatacak tatmin edici bir cevap verilememiş olması nedeni ile kamu zararı oluştuğu şüphesi gün geçtikçe büyümektedir. Son olarak basına yansıyan Baskil Yatılı Bölge Okulunun yıkım ihalesinde , doğrudan temin suretiyle rekabet ortamının oluşturulmadan bedelinin çok altında bir rakamla ihale edilmesi söylentileri her kesimi rahatsız etmiştir. Elazığ Valiliğine ve İl Özel idaresine bir firma tarafından verilen dilekçede , söz konusu yıkım için ileri sürülen rakamlar arasındaki farkın doğru olma ihtimali insanı dehşete düşürmektedir. Bir tarafta ihale edilen 278 bin TL , diğer tarafta bu iş için 850 bin TL ‘ye dahi yapılabileceği iddiası. Bu fark öyle görmezden gelinecek, önemsenmeyecek bir fark değildir. Kimse kusura bakmasın, kamuoyu bu konuda rahatsızsa ve gerçekten şehirde yıkım ihaleleri ile ilgili birçok söylenti varsa, artık açık bir şekilde bu ihaleler incelenmeli ve araştırmalar sonucunda kamu zararının oluştuğu anlaşılırsa derhal cezai ve idari soruşturmalar başlamalıdır” dedi.