Başkan Kara'dan, Kıdem Tazminatı Açıklaması

Türk İş Elazığ İl Temsilcisi ve Yol - İş Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kara, kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi işçi haklarının tasfiyesine yada zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında olduklarını söyledi.

Başkan Kara'dan, Kıdem Tazminatı Açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk İş Elazığ İl Temsilcisi ve Yol - İş Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kara, Yol İş Sendikası toplantı salonunda işçilerle bir araya geldi.

Burada açıklama yapan Kara, kıdem tazminatının kaldırılarak yerine tamamlayıcı emeklilik sisteminin getirilmek istendiğini ifade etti. 

Başkan Kara "Böyle Bir Tteklif Huzur Bozucu"

Böyle bir teklifin gündeme gelmesinin çalışma hayatının huzurunu bozduğunu belirten Kara, "Son günlerde çalışma hayatında sıkıntılı bir durum yaşanıyor. Kıdem tazminatı hakkımızla ilgili bazı düzenlemeler yapılmak isteniyor. İşsizlik Sigortası Fonu kesintileri artırılmak isteniyor. 25 altı ve 50 yaş üstünde çalışanlara esnek çalışma getiriliyor.  Bu yolla kıdem ve ihbar tazminatı ortadan kaldırılıyor. Kıdem tazminatının kaldırılarak yerine tamamlayıcı emeklilik sistemi getiriliyor. Ama ortada paylaşılan bir taslak yok, sadece medyada yer alan haberler var. Değişiklik yapılmasına ilişkin sosyal tarafların herhangi bir talebi bulunmuyor. Bu konuda sosyal taraflar arasında mutabakat da yoktur. Ekonomide mevcut sıkıntıların aşılması için çözüm yine işçide aranıyor. Fatura işçiye kesiliyor. Kıdem tazminatı hakkımız masaya yatırılmak isteniyor. Daha esnek bir çalışma düzeni kabul ettirilmeye çalışılıyor. Bunların hiçbirini kabul etmiyoruz. İşçiler zaten düşük olan ücretlerinde meydana gelen kayıplarla yaşam mücadelesi vermektedir. İşsizlikle baş etmeye, işini korumaya çalışmaktadır. Böyle bir teklifin gündeme gelmesi ve tartışılması çalışma hayatının huzurunu bozmuştur. Görüşümüz net; Kıdem tazminatı koşulları ve çerçevesi kanunla çizilmiş, uzun yıllardan beri fiilen var olan temel bir müessesedir." dedi.  

" Kıdem Tazminatı Kırmızı Çizgimizdir"

TÜRK-İŞ'in Kıdem tazminatına ilişkin olarak yıllardan beri süregelen görüşünü bugün de muhafaza ettiğine dikkat çeken Kara, "TÜRK İŞ Genel Kurullarında oybirliğiyle alınan kararımız herkes tarafından bilinmektedir. Alınan kararın arkasındayız. Kıdem Tazminatı, Türkiye işçi sınıfının ve TÜRK-İŞ'in kırmızı çizgisidir.  Bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacak olanlar için kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasını istiyoruz. Kıdem Tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlara belirli süreli iş sözleşmesi yaptırılması gibi, bu hakkın tasfiyesine yada zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında olmaya devam edeceğiz. Kıdem Tazminatıma Dokunma, Geleceğimle oynama." şeklinde konuştu. 

Türk İş Temsilcisinden Kıdem Tazminatı Açıklaması