Başkan Karagöl'den Sert Tepki

Elazığ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği Başkanı Gülnar Karagöl, son dönemde art arda yaşanan kadın cinayetlerine karşı sert bir açıklama yaptı.

Başkan Karagöl'den Sert Tepki

Elazığ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği Başkanı Gülnar Karagöl, son dönemde art arda yaşanan kadın cinayetlerine karşı yaptığı açıklamada, kadınların sistematik bir şekilde katledilmesine karşı adalet istediklerini belirtti.

Başkan Karagöl açıklamasında; “Kadınlar ölüyor, ceza ise en ağır ceza idamsa idam istiyoruz. Bu ülke kadınların mezarlığına döndü. Artık yeter! Bu vahşete karşı sessiz kalan herkes hesap vermeli!” dedi.

"İDAM BEKLİYORUZ"
Kadın katliamlarına karşı alınmayan önlemler nedeniyle sert eleştiriler yönelten Başkan Karagöl açıklamasında adaletin işlememesi durumunda şiddetin artarak devam edeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı;

 “Kadınlar her gün öldürülüyor, adaletten idam bekliyoruz! Devletin görevi kadınları korumak değil mi? Neden harekete geçilmiyor? Katiller serbestçe dolaşıyor, kadınlar ise korku içinde yaşıyor. Bu düzeni kabul etmiyoruz! Kadınların canı bu kadar ucuz olmamalı. Suçluların en ağır cezayı almasını talep ediyoruz. Kadınlar yaşam mücadelesi verirken, bu sistemi görmezden gelen herkesin kanında o kadınların kanı var!” 

“BU BİR KADIN KIRIMIDIR!”
Karagöl, kadın cinayetlerinin münferit olaylar olmadığını, toplumsal bir kırılma noktasına gelindiğini vurgulayarak; “Bu bir kadın kırımıdır! Kadınlar sistematik olarak yok ediliyor, buna rağmen herkes susuyor. Herkes susarsa bu katliam devam eder! Bu toplumun her kesimi, bu şiddete dur demek zorundadır. Şiddetin her türlüsü karşısında susan, bu vahşete ortak olur. Artık bu düzen değişmeli!” dedi.

“CEZASIZLIK ŞİDDETİ TEŞVİK EDİYOR”
Caydırıcı cezaların olmamasının şiddeti artırdığını belirten Karagöl açıklamasında; “Kadın katilleri ya hafif cezalar alıyor ya da serbest bırakılıyor. Bu nasıl bir adalet anlayışıdır? Kadınların canına kastedenler elini kolunu sallayarak aramızda dolaşırken, biz bu duruma seyirci kalamayız. O katillerin en az anası babası da suçlu bir canavar kendini belli eder. Cezalar caydırıcı olmadığı sürece şiddet devam edecek, kadınlar ölmeye devam edecek. Artık yeter!” ifadelerini kullandı.