Beyhan'da 100 Dönüme Badem Ekilecek

Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı Beyhan Beldesinde ağaçlandırma çalışmalarının planlandığını, bu kapsam içinde 100 dönüm alana badem ağacı dikileceğini, bunun yanında Beyhan Baraj alanında da 10 bin adet fidan dikiminin yapılacağı açıklandı.

Beyhan'da 100 Dönüme Badem Ekilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beyhan Belediye Başkanı Hüseyin Ataş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Beyhan Mikro havzasında ağaçlandırma çalışmalarına başlanıldı. Burada yapılacak olan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yetkililer ile yaptığımız görüşmeler sonunda dikim yapılacak alanlar belirlendi ve burada ki çalışmalara başlandı” dedi.

Beyhan Belediye Başkanı Hüseyin Ataş  Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Beyhan Mikro havza projesi kapsamında  farklı çalışmaların da yer aldığını belirterek, “Bu kapsamda beldemize 4 adet salça yapma makinası, 4 adet Ceviz Soyma  Makinası, tarlaların taşlardan arınmasını sağlayan taş toplama  makinası, dalmala sulama sistemi, Arı Kovanı dağıtımı gibi çok farklı  çalışmalardan da beldemizdeki vatandaşlarımızın yararlanması sağlandı. Bu kapsamda yine yalıtım ve Çatı çalışmaları da yapılıyor. Vatandaşlarımızın bu alanda ki taleplerini proje kapsamında değerlendiriyoruz” dedi.