Bir Gelecek'ten Palu'ya İki Montessori Sınıfı

Birevim'in sosyal sorumluluk projesi Bir Gelecek kapsamında Elazığ'ın Palu ilçesinde iki adet Montessori ana sınıfı oluşturuldu.

Bir Gelecek'ten Palu'ya İki Montessori Sınıfı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birevim’in sosyal sorumluluk projesi Bir Gelecek kapsamında Elazığ’ın Palu ilçesi Yavuz Selim İlkokulu bünyesinde Fatma Neva Çiftçi ve Zeynep Serra Çiftçi adına iki adet Montessori ana sınıfı donatılarak eğitime kazandırıldı.

Açılış törenine Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Palu Kaymakamı Tayfun Deli, F.Ü. Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı ve Bir Gelecek Genel Koordinatörü Mustafa Alpay ve vatandaşlar katıldı.

Açılış sonrası ana sınıfını gezerek yetkililerden bilgi alan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, eğitime katkılarından dolayı Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi’ye teşekkür ederek ana sınıflarının ilçe için hayırlı olması temennisinde bulundu.

“MEMLEKETİMİZE HİZMET ETMEKTEN GURUR DUYUYORUZ”
Birevim Genel Müdürü Mahir Orak ise: “Birevim olarak, gerekse memleketimiz olan Elazığ’da gerekse Türkiye genelinde sporu, kültürel faaliyetleri ve eğitimi desteklemek için birçok proje ürettik. Bu projelerimiz ile yüzlerce yavrumuzun ve gencimizin eğitim hayatına katkı sağladık. Bundan ötürü son derece mutluyuz. Montessori sınıflarında yavrularımız, eğlenerek, yaparak ve oynayarak eğitim görecekler. İki sınıfta toplamda 40 öğrenci aynı anda eğitim görebilecek. Montessori sınıfları, dünya genelinde yaygınlaşan ve çocukların duyusal ve bilişsel gelişimine olumlu yönde katkı sağlayan bir eğitim sistemidir. İlçemize ve çocuklarımıza hayırlı olsun”dedi.
“YAVRULARIMIZ ÇAĞI YAKALAYACAK”
Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı ve Bir Gelecek Genel Koordinatörü Mustafa Alpay: “Ana sınıflarının içini Montessori oyuncakları ile döşedik. Materyaller İtalya’dan geldi. Özel sınıflar oluşturduk. Yavrularımız, burada daha hızlı öğrenecek ve kendilerini geliştirebilecekler. Montessori yönteminin özü, çocuğa önceden hazırlanmış bir çevrede kendi kendini geliştirebileceği şekilde hareket ve faaliyet özgürlüğü tanımayı amaçlayan, kendi kendine oluşan ve gelişen bir yöntem ve sistem anlayışıdır. Çocuğa hazırlanmış bir çevrede, çocuğun kişiliğini oluşturması için özgürlük tanıyan, kişiliğinin gelişim sürecini destekleyen, çocuğun kendi onuru içerisinde bireyselleşmesi ve sosyalleşmesini ciddiye alan, bireye özgü adil bir eğitimdir. Bizlere her zaman destek veren Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi’ye, Genel Müdürümüz Mahir Orak’a, Valimiz Erkaya Yırık’a ve Kaymakamımız Tayfun Deli’ye teşekkür ederim”ifadelerini kullandı.