CHP'li Başkan Doğdu'dan Öğretmenevi Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Yavuz Doğdu, 'Öğretmenler Elazığ'da Kendilerine Yakışan Bir Öğretmenevini Hak Etmiyor mu?' dedi.

CHP'li Başkan Doğdu'dan Öğretmenevi Açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ İl Başkanı Yavuz Doğdu, Öğretmenevi ile ilgili açıklamada bulundu. 

Başkan Doğdu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

"Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen yıkıcı depremde binlerce bina gibi Öğretmenevi binası da hasar görmüştü. Ancak kamuoyundan gelen büyük tepkiler üzerine binanın yıkımından vaz geçilip aslına uygun olarak restore edilmesine karar verilmişti. Elazığ Öğretmenevi, Halk Evi binası olarak yapılmış, daha sonra Kız Öğretmen Okulu’na çevrilerek uzun yıllar öğretmen yetiştiren bir kurum olmuştu. 1983 yılında 27 yataklı Öğretmenevi olan bina, ihtiyacı karşılamayınca arka tarafına yapılan estetikten yoksun ucube ekle hizmet vermeye çalışılmıştır. Deprem sonrası taş bina, tarihi eser statüsüne sokulmuş, Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca “tarihi bina” olarak tescil edilmiştir.  Ancak bugün itibarıyla günün şartlarına uygun olmayan öğretmenevinin daha modern hale getirilerek müze veya sergi salonu olarak kullanılması, ikinci bir öğretmenevinin yapılarak öğretmenlerin ihtiyacına sunulması öncelikli gündem maddesi olmalıdır.

Eğitim iş kolundaki Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya gelerek, siyasileri de harekete geçirip acilen yeni öğretmenevi yapılması konusunda gündem oluşturulması gerekmektedir.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi Olarak konunun takipçisi olacak, öğretmenler Elazığ’da kendilerine yakışan bir öğretmenevine kavuşana kadar meseleyi gündemde tutmaya devam edeceğiz”