CHP'li Duran Projelerini Açıkladı

CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran, düzenlediği proje tanıtım lansmanında seçilmesi halinde ilimizde hayata geçireceği projelerini kamuoyuna açıkladı.

CHP'li Duran Projelerini Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Belediye Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran’ın Elazığ’da Sosyal Belediyecilik için Proje Tanıtım Lansman programı CHP Elazığ Milletvekili Gürel Erol’un katılımıyla gerçekleştirildi.

CHP Elazığ Belediye Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran’ın Elazığ’da Sosyal Belediyecilik için Proje Tanıtım Lansmanı Programı bugün Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Çok sayıda partilinin katılım gösterdiği programa aynı zamanda İlçe Belediye Başkan Adayları ve Meclis Üyeleri de katılım gösterdi.  Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 

"ELAZIĞ SEVDADIR"
"İşimiz Gücümüz Elazığ"  sloganı adı altında Elazığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran’ın Elazığ’a özgü projelerinin yer aldığı slayt gösterisi yapıldı. Kürsüye gelen Elazığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran;  ilk etapta eşiyle salondakileri selamladı. Ardından ‘Elazığ seninle gurur duyuyor’ sloganları altında  konuşmasına başlayan Aday Av. Duran; “İçinde Elazığ geçen her söz bizi heyecanlandırır. Elazığ slogandan öte sevdadır” dedi.

"ELAZIĞ'DA GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ"
“31 Mart Seçimleri sonrasında Elazığ’da güzel günler göreceğiz” diyen Av. Duran; “Hep şehri önceledim. Ülkemizin her bir karış toprağı önemli. Ama Elazığlı olmak ayrıcalıklı. En zor dönemlerde çizgisini bozmayan bir şehir. Her daim payına düşene razı olmuş ve mertliğinden taviz vermemiş. Ne güzel Elazığlı olmak ve Elazığ’da yaşamak” dedi.

"BENİM ARKAMDA AJANDAM YOK"
“Gönülden bağlı olduğumuz şehre hangi hizmetleri getireceğimizi sizlerle paylaşmak istedik” diyen Aday Av. Duran; “Dün avukat ve il başkanıyken de dün de bugünde belediye başkanı adayıyken hep gayem beni ben yapan şehre hizmet etmek oldu” dedi.

“Benim arkamda ajandam yok” diyen Aday Av. Duran; “Allah nasip ederse 1 nisan sabahı başkan olursak aziz hemşehrilerime yakışır bir Elazığ bırakmak adına çalışacağız. Elazığ sevdam diye bu yola çıktım. İnsanları bize umut dolu gözlerle baktı. Kendileri sıkıntılarını bize anlattı.Bu şehrin evladıyız. Hangi mahallede ne sıkıntı var. Hepsini biliyoruz. Ayakları yere basan projelerimizle sizlerleyiz. Belediyenin standart yapması gereken zorunlu işleri anlatmayacağım. İnsanları mutlu etmeyi hedefleyen, şehrin standartlarını yükseltecek projelerimiz var” dedi.

CHP'li Duran Projelerini Açıkladı

İşte CHP Elazığ Adayı Duran'ın açıkladığı o projeler;

EMEKLİYE DESTEK
Projelerine dair bilgiler veren CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran; “İktidar emeklileri yok saysa da biz saymayacağız” diyen Aday Av. Duran; “Açlık sınırının altında emekli maaşı alan her emekliye her ay belediye bütçesinden düzenli olarak 2 bin TL maddi destek sağlanacak ve emeklilerimizin hayır duasına talip olacağız” dedi.

HER MAHALLEYE BİR KREŞ
“Kreşsiz mahalle bırakmayacağız” diyen Av. Duran; “Çocuklarımızın kendine güvenen, problem çözebilen, yaratıcı, araştırmacı, sosyal ve iletişim becerilerine sahip, saygılı, hoşgörülü, etik değerlere bağlı, akademik açıdan donanımlı ve mutlu bireyler olarak yetişmeleri için iyi ve kaliteli bir okul öncesi eğitim hizmeti almaları sağlanacak. Annelerimizi düşünen bir proje” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİ AŞEVLERİ PROJESİ
Projelerini açıklamaya devam eden Duran; “Ev ortamına tesis edemesek bile anne yemeklerine yakın yemeklerle buluşturabiliriz. Elazığ dışından ne kadar çok öğrenci çekersek şehrin kalkınmasına da o kadar çok katkı sağlarız. Üniversitede okuyan gençlerimizin beslenme ihtiyaçlarına katkı vermek ve eğitim giderlerinin yükünü biraz hafifletmek amacıyla ücretsiz öğrenci aşevleri açılacak” dedi.

ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ SÜT
Hem üreticinin hem de çocukların düşüneceği Halk Süt projesi hakkında da bilgi veren Duran; “Halk Süt projesiyle; üreticilerin sütlerini değerinde alıp, 3-6 yaş arası çocuklarımıza ücretsiz süt dağıtımı yapacağız” dedi.

HER MAHALLEYE KÜTÜPHANE
Eğitime ciddi bir destek vereceklerini kaydeden Duran; “Modern teknolojinin tüm imkânlarının kullanılacağı kütüphaneler açılarak gençlerimizin bilgiye erişimini kolaylaştıracağız. Kütüphanelerimiz sıradan bir kütüphane olmayıp, çok fonksiyonlu kütüphane olacak” dedi.

ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ
Eğitimde fırsat eşitliğinin önemine vurgu yapan Duran; “Eğitim destek kartıyla ekonomik zorluk yaşayan ailelerimizin çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayarak eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlayacağız” dedi.

HALK EKMEK FABRİKASI KURULACAK
En önem verdiği proje olan Halk Ekmek Fabrikası ile ilgili de bilgiler veren Duran; “En önem verdiğim proje. Bu hâlâ neden Elazığ’da yok anlamış değiliz. İşte bu nedenle öncelikli projemiz bu olacak. Elazığlıların uygun fiyata hijyenik, doyurucu ve lezzetli ekmek almaları için halk ekmek fabrikası açılacak. Her mahallemizde en uygun lokasyonlarda halk ekmek büfeleri açılarak vatandaşlarımızın halk ekmeğe erişimini kolaylaştıracağız” dedi.

"VATANDAŞLAR UCUZ SUYA ERİŞECEK"
“Vatandaş suya ucuz fiyata ulaşacak ve bu suyu pazarlayacağız” diyen Duran; “Farklı ebatlarda plastik ve cam içme suyu ürünlerini belediyemizin oluşturduğu markayla kendi fabrikamızda üreterek, çok uygun fiyatlarla halkımıza sunacağız. Elazığ Belediyesi'nde istihdam alanı oluşturularak gelir elde edilecek” ifadelerini kullandı.

"UCUZ KONUT YAPACAĞIZ"
“Her ne kadar villa dönemi olsa da dar gelirleri de düşünmek lazım” diyerek ince bir gönderme yapan Duran; “Mücavir sınırları genişletilerek ucuz bedelli arsa üretilip konut kooperatiflerine tahsis edilerek geliri düşük vatandaşlara konut sahibi olma fırsatı yaratılacak” dedi.

TANZİM SATIŞ MAĞAZALARI AÇILACAK
“Vatandaş ucuz ve sağlıklı ürünlerle buluşturulacak” diyen Duran; “Şehrin çeşitli bölgelerinde tanzim satış mağazaları açılacak, üreticiden tüketiciye maliyetine ucuz, güvenilir ve sağlıklı gıda zinciri oluşturularak yerelden kalkınmaya destek olunacak” dedi.

EVDE BAKIM HİZMETİ
Toplumun her kesimine dokunan projelere açıklık getiren Duran; “Sosyo - ekonomik yoksulluk ve yoksunluk içinde bulunan günlük yaşamsal faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen hasta, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza; belirli periyotlarda kişisel bakım, kuaför, ev temizliği, psikolojik destek, fiziksel aktivite desteği ve küçük onarım destek hizmeti verilecek” dedi.

CHP'li Duran Projelerini Açıkladı

ANNELERE ÜCRETSİZ ULAŞIM HİZMETİ
Projelerinde kadınlara ve annelere ayrı parantezler açan Duran; “0-6 yaş çocuğu olan annelerimiz ile 12 yaş altı çocuklarımız ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanacak” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜRÜL VE SANATSAL PROJELER
“Şehrin dokusunda sanat var ve bu ihmal edildi” diyen Duran; “Uluslararası ve geleneksel yaz ve kış festivalleri, konserler ve etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi.

ENGELSİZ SANAT 
Açıklamasını sürdüren Duran; “Engelsiz sanat portalı kuracağız. Gezici sahne projesiyle vatandaşlarımızı tiyatro ile buluşturacağız. Milli bayramlarda ve resmi törenlerde fener alayı düzenleyeceğiz” dedi.

İNDİRİMLİ SAĞLIK HİZMETLERİ
Duran; “Özel sağlık kuruluşları ile indirim protokolü imzalayarak açlık sınırının altında gelir elde eden vatandaşlarımızın alacağı sağlık hizmetleri muayene, tahlil-tetkik ve tedavi ücretlerinde yüzde 50'ye varan indirim imkânı sağlayacağız” dedi.

"EMEK, SANATA DÖNÜŞECEK"
Sanata gerekli hassasiyetin gösterileceğini aktaran Duran; “Açılacak olan sanat evimizde; cam füzyon, seramik, porselen, çini, ahşap oymacılığı, alevde boncuk yapımı, el sanatları, kağıt rölyef, makrome ahşap boyama dersleri gibi her kesimden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak birçok el sanatı kursları verilecek. Bu kurslar ile vatandaşlarımız hem el becerilerini geliştirecek hem de üreticilerin ürünlerini satarak sosyal ve ekonomik hayatlarına katkıda bulunulacak” dedi.

"KADINLAR SÖZ SAHİBİ OLACAK"
Tekstil konusunda işçiye Elazığ’da bir ihtiyaç olduğunu bildiklerini aktaran Duran; “Açılacak olan dikimevinde istihdam ettiğimiz kadınların yüksek kaliteli üretim anlayışı ile ürettiği iş elbisesinden, üniformaya ve endüstriyel sektörel tekstile uzanan geniş bir yelpazeye ait birçok ürün titizlikle hazırlanarak sipariş sahiplerine zamanında ulaştırılacak. Ayrıca dikimevinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız içinde ücretsiz bir şekilde kıyafet desteği sağlanacak” dedi.

KAPALI PAZAR YERLERİ
Esnaf ve vatandaşın bu projeyle rahat edeceğini vurgulayan Duran; “Kapalı pazar yerleri yapılarak esnafımıza ve vatandaşlarımıza daha konforlu alışveriş ortamı sağlanacak” dedi.

KADIN KOORDİNASYON MERKEZİ
Kadınlara özgü de birçok projeleri olduğuna değinen Duran; “Kadınların aile içerisindeki dinamik rolünün farkına varılması ve bu potansiyellerinin açığa çıkarılması için kadın koordinasyon merkezini kuracağız. Merkezimizde kadınlarımıza meslek edindirme kursları verilecek ve ayrıca yaşadığı problemlerin çözümleri noktasında destek sunulacak” dedi.

TURİZME DESTEK
“Elazığ turizm noktasında atıl kaldı ” diyen Duran; “Bu nedenle bu proje de bizim boynumuzun borcu, göstermelik yatırımlarla değil, Topyekûn çalışmalar yapacağız. 1 Nisan sabahı ile inşallah başlayacağımız konulardan biri de bu olacak. Turizme katkı sağlaması amacıyla uluslararası yaz ve kış festivalleri düzenleyeceğiz. Harput Mahallesi, Keban Baraj Gölü, Hazar Gölü, Hazar Baba Kayak Merkezi, Baskil Kara Leylek Kanyonu, Palu, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Doğa Sporları, İnanç Turizmi, Kaplıcalar, yöresel musikisi ve zengin mutfak kültürü ile önemli turizm potansiyeline sahip Elazığ'ın Kültür Yolu Festivalleri projesi kapsamına alınmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

TAZİYE EVLERİNDE YEMEK İKRAMI
Vatandaşın acısını da paylaşacaklarının notunu düşen Duran; “Elazığ Belediyesi olarak, ilimizin her noktasında iyi günde ve kötü günde vatandaşlarımızın yanında olacağız. Vefat edenlerin yakınlarına destek olmak için ilk günkü taziye yemeğini belediye olarak biz vereceğiz” dedi.

TİCARİ ALANLARIN ARTIRILMASI
“Ulaşım problemlerini çözeceğiz en başta” diyen Duran; “Plansız programsız şehircilik ile imar edildi çünkü buralar ve biz vatandaşın sıkıntısını biliyoruz. Deprem sonrası inşa edilen TOKİ konutlarının bulunduğu mahallelerde nüfus yoğunluğuna göre bölge halkının ihtiyaçlarına kolay ulaşabilmesi ve hak ettikleri hizmeti alabilmeleri için ticari alanları artıracağız” dedi.

"İHALELER ŞEFFAF OLACAK"
Şeffaf ihale kesinlikle olmalı vurgusunda bulunan Duran; “İhale süreçleri şeffaf ve konusunda uzman personeller tarafından yönetilecek. Her katılımcının ihalelerde eşit şartlarda yarışması sağlanacak ve ihaleler canlı yayında gerçekleştirilecek. Acil ve afet durumları haricinde davetiyeli iş olmayacak. Bir kuruşun hesabını vermezsek, aldığımız nefes haram olsun” dedi.

"İŞE ALIMLARDA LİYAKAT OLACAK"
“Çok önemli liyakat kavramı bizlerde işleyecek!” diyen Duran; “Belediyemizde işe alım, yükselme ve atamalarda ehil, nitelikli ve hak eden kişilerin getirilmesi sağlanarak tüm adaylara fırsat eşitliği getirilecek” dedi. Elazığ’da mutlu insanlar yaşasın işitiyorum bundan dolayı işi bilmeyen kimse de ayağıma dolansın istemem. Profesyonel şekilde yöneteceğiz.

"BELEDİYE PERSONELİNİN ÖZLÜK HAKLARINI DÜZELTECEĞİZ"
“Çalışma arkadaşlarım arasında bir mağduriyet oluşsun istemiyorum” diyen Duran; “Belediye çalışanlarımızın yıllardır ciddiyetsizlikle ele alınan özlük haklarını yeniden düzenleyerek promosyon konusunda yaşadıkları hak gaspını gidereceğiz. 1 Nisan itibarıyla; şeffaf ve hakkaniyetli bir şekilde süreci yöneterek belediye personelimizin maaşlarında iyileştirme yapacağız” dedi.

ALYAPI PROJELERİ
Açıklamasını sürdüren Duran; “Belediyeye Avrupa Birliği ve yurt dışı hibe krediler bulunarak ilin ekonomisine ve belediye hizmetlerine katkı verilecek. Türkiye'deki en yetkin bürokratlar, akademisyenler ve teknik elemanların bilgi birikiminden yararlanılarak Fırat Üniversitesi'nin eş güdümüyle alt yapı şehircilik planlama gibi konulara çözüm üretilecek” dedi.

"BELEDİYE DENETİME AÇIK OLACAK"
Vatandaşın en efkârlandığı şey bu; vatandaş belediyenin nereye ne kadar harcandığını bilmiyor. Kuruşu kuruşuna söyleyeceğiz. İsrafın önüne geçeceğiz. Belediye harcamalarında acil ihtiyaçlar öncelikli olacak ve israftan kaçınılacak. Harcamaların her platformda şeffaf şekilde kaç liraya mal olduğu halkımızla paylaşılacak. Yıllık olarak Elazığ Belediyesi'nin gelir ve gider kalemleri bağımsız bir denetim kuruluşuna inceletilerek inceleme sonucu halkımızla paylaşılacak. Size ütopik ayakları yere basmayan işlerden bahsetmedim. Biz CHP’yiz değişimin gerçek adresiyiz” diyerek açıklamasını tamamladı.

CHP'li Duran Projelerini Açıkladı