CHP'li Erol İle Komisyon Üyeleri Arasında Tartışma Çıktı

Elazığ'a gelen TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Abdullahpaşa Mahallesi'nde yapımı tamamlanan deprem konutlarını ziyaret ettiği sırada CHP Milletvekili Gürsel Erol ile AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Demir arasında tartışma çıktı.

CHP'li Erol İle Komisyon Üyeleri Arasında Tartışma Çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM'de temsil edilen beş siyasi partinin ortak önergesiyle kurulan Deprem  Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, Elazığ'da çalışmalarını sürdürüyor. Heyet bugünkü ziyaretleri kapsamında Sürsürü ve Abdullahpaşa Mahallesi'nde yapımı devam eden deprem konutlarını inceledi.  Heyet, Abdullahpaşa Mahallesi'nde konutları incelediği sırada mağduriyetlerinin olduğunu ifade eden vatandaşlar ve sorunlarının dinlenilmesini istedi.

Vatandaşların taleplerinin geçiştirilmesine müdahale eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler arasında tartışma çıktı.

CHP Milletvekili Gürsel Erol, deprem konutlarının yapımında vatandaşların yıkılan evlerinin yerine yapılan konutların küçük olduğunu bundan dolayı vatandaşların mağduriyet yaşadıklarını belirtmesi üzerine TBMM Deprem Araştırma Komisyonu AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler tepki verdi. CHP Milletvekili Erol” Burada hak kaybı var. Devlet burada vatandaşlar için yaptırdığı konutları 25-30 metrekare daha büyük yapsaydı vatandaşlar mağdur olmayacaktı. Neticede bu konutları devlet yapıyor. Vatandaşta sorumluluklarını yerine getiriyor.” dedi

Diğer vekillerin tartışmayı yatıştırmaya çalışmanın ardından Deprem Komisyonu heyeti Aşağı Demirtaş Geçici Barınma Merkezi Konteyner Kentte depremzedeler ile bir araya geldi.