Çimento Sektörünün Sıkıntıları Konuşuldu

İstanbul Maden İhracatçıları Ve Dünya Gazetesi Birliği Ortaklığı İle Düzenlenen 'Sanayide Maden Panelleri' Online Olarak Gerçekleştirildi. Panele, Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık'ta Katıldı. Prof. Dr. Açık, çimento üretimi ve sektörün yaşadığı sıkıntılara değindi.

Çimento Sektörünün Sıkıntıları Konuşuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çimento sektörünün ele alındığı “Sanayide Maden Panelleri -1” paneli İstanbul Maden İhracatçıları ve Dünya Gazetesi Birliği iş birliği ile düzenlendi.

Düzenlenen panele; İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, Türkiye Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Türk Çimento CEO’su Bolkan Bozay, Dünya Gazetesi (NBE) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar katıldı.

Online olarak gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, çimento üretimi ve sektörün yaşadığı sıkıntılara değindi. En büyük maliyetimiz kömür ve elektrik diyen Prof. Dr. Açık, bazı ürünleri tedarik etme noktasında da zaman zaman yüksek fiyatlara maruz kaldıklarını söyledi.

Tüm madenleri bir arada toplayacak bir platform kurulmasını gerektiğine de dikkat çeken Prof. Dr. Açık, maden ruhsatları alırken de sorun yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.