Covid-19 Salgınıyla Mücadele Kapsamında Tüm Camiler Denetlenecek

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 'Sağlık İçin Hepimiz İçin' sloganı ile bugüne kadarki en kapsamlı korona virüs denetimleri başladı.

Covid-19 Salgınıyla Mücadele Kapsamında Tüm Camiler Denetlenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Covid-19 Salgınıyla Mücadele Kapsamında Tüm Camiler Denetlenecek
İçişleri Bakanlığı genelgesiyle; "Sağlık İçin Hepimiz İçin" sloganı ile bugüne kadarki en kapsamlı korona virüs denetimleri başladı.
Elazığ Valiliği tarafından koordine edilen ekipler vatandaşların yoğun olarak bulunduğu mekânları sıkı bir denetimden geçiriyor.
Bu çerçevede Elazığ İl Müftülüğüne bağlı tüm camiler denetleme kapsamına alınarak, camilerin iç ve dış mekânları ile birlikte abdest alma yerleri denetlenmeye başladı. 
Cami görevlilerine gerekli talimatları ileten Müftülük, cemaati de uyarmak ve bilgilendirmek için çalışmalarını sürdürüyor.
AYTAÇ: “Kurallara harfiyen uymak hem dini bir vecibe hem de yasal zorunluluktur!”
İlimizin büyük camilerinden olan Saray Camii’ni denetleyen İl Müftü Yardımcısı Abdurrahim Aytaç; Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde vatandaşların sağlığını korumak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirerek; “Tedbiri kesinlikle elden bırakmamak gerekiyor. Dünyayı saran ve ülkemizin de etkilendiği Koronavirüs salgınının etkisini en aza indirmek için hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor” dedi.
Müftü Aytaç, Saray Camii’nde görevlilerle birlikte caminin iç mekânını, dışarıda namaz kılınan bölümü ve abdest alma yerlerinde yaptığı inceleme ve denetlemeden sonra yaptığı açıklamada şu ifadelere verdi;
“Koronavirüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla kurallara kesinlikle uyulması gerekmektedir. Özellikle cami içerisinde veya açık alanda mesafenin korunması, namazların mutlaka maske ile kılınması ve kesinlikle herkesin kendi seccadesini getirmesi gerekiyor.
Cami içerisinde veya dışarıda kapasitenin aşılmaması, yığılmanın önlenmesi, mevlit okutulmaması, taziye yapılmaması, caminin her gün temizlenmesi, kapı kolları vb. silinmesi, klima çalıştırılmaması, cami içerisinde mümkün olan en kısa surede ibadetlerin yapılması büyük önem arzetmektedir.
Tokalaşma ve musafaha yapılmaması gibi kuralların sıklıkla cemaate hatırlatılması; özellikle maske, mesafe ve seccade ile camiye abdestli gelinmesi ve temizlik konusu sık sık dile getirilmelidir.”
Kurallara harfiyen uymanın hem dini bir vecibe hem de yasal bir zorunluluk olduğunun altını çizen Aytaç;
“Valiliğimizce oluşturulan ekipler tüm camilerimizi denetleyecek. Eksiklikler konusunda hem görevlilerimiz hem de vatandaşlarımızı uyaracağız ve gerekli tedbirlerin uygulanması için tüm gücümüzle gayret göstereceğiz” dedi.